بهترین روش های کاشت ایمپلنت

بدون دیدگاه
مقالات
بهترین روش های کاشت ایمپلنت دندان

با از دست دادن دندان، شما نه تنها در حین خوردن غذا و صحبت کردن دچار مشکل می‌شوید بلکه زیبایی دندان هایتان را نیز از دست می‌دهید. امروزه ایمپلنت یا کاشت دندان، به عنوان بهترین روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته شناخته می شود. در صورتی که کاشت ایمپلنت دقیق و اصولی صورت گیرد و مراقبت های لازم نیز اجرا شود می‌تواند مادام العمر باشد. ایمپلنت روش های مختلفی چه از نظر اندازه، شکل و جنس مواد بکار رفته و چه از نظر مراحل و جایگاه آن در استخوان فک. در ادامه طی دسته بندی‌های اصلی به تشریح کامل این موضوع می‌پردازیم.

 

بر اساس مراحل درمان

ایمپلنت دندان بر اساس روند و مراحل کاشت به سه دسته ی اصلی تقسیم می‌شود: ایمپلنت فوری، ایمپلنت تک مرحله‌ای و ایمپلنت دو مرحله‌ای. تشخیص اینکه چه روشی برای شما مناسب است به شرایط دندان شما و تصمیم دندانپزشک بستگی دارد. در ادامه این روش ها را به طور کامل توضیح می‌دهیم:

ایمپلنت فوری یا یک روزه

ایمپلنت و کاشت دندان، پروسه ای است زمان بر و نسبتا پر هزینه. در روش ایمپلنت فوری با کاهش تعداد عمل‌های جراحی و به طبع زمان کمتر پروسه درمانی، هزینه آن نیز کاهش می‌یابد که امروزه به یک روش محبوب بین مراجعه کنندگان تبدیل شده است. در این روش بلافاصله پس از کشیدن دندان پایه ی ایمپلنت را در استخوان قرار داده و یک تاج موقت نیز برای زیبایی و تا زمان جوش خوردن پایه ایمپلنت گذاشته می‌شود و پس از چند ماه تاج اصلی قرار داده می شود. همه ی این مراحل به این مورد بستگی دارد که دندانپزشک شما از تراکم کافی استخوان فک شما مطمئن باشد و بداند ایمپلنت قرار نیست فشار زیادی را متحمل شود. علاوه بر آن برخورداری از سلامت عمومی و عاری بودن از هرگونه عفونت در لثه و دهان و دندان، تاثیر مستقیم در موفقیت کاشت ایمپلنت دارد.

ایمپلنت تک مرحله ای

در روش تک مرحله ای پس از جراحی لثه، پایه ایمپلنت درون استخوان قرار داده می‌شود اما لثه روی پایه ایمپلنت بخیه نمی‌خورد بلکه آن را دور تا دور پایه ایمپلنت بخیه کرده به طوری که پایه ایمپلنت پیدا باشد. پس از 48 ساعت روکش موقت را روی پایه قرار می‌دهند و در نهایت پس از حدود 2 ماه که پایه ایمپلنت با استخوان به خوبی جوش خورد، تاج اصلی با روکش موقت جایگزین می‌شود. مزیت این روش این است که دیگر نیاز نیست برای قرار دادن تاج اصلی دوباره جراحی صورت گیرد و برای افرادی که پروسه ی کاشت ایمپلنت برای آنها طولانی و زمان بر است و برای مثال دندان های جلویی خود را ایمپلنت کرده‌اند، زمان زیادی را برای بازگشت زیبایی به دندان و چهره خود منتظر بمانند.

ایمپلنت دندان به روش تک مرحله ای

ایمپلنت دو مرحله ای

در این روش همانطور که از اسمش پیداست دو مرحله دارد؛ در مرحله اول به مانند روش یک مرحله ای پس از جراحی لثه پایه ایمپلنت درون استخوان فک قرار می‌گیرد اما لثه روی ایمپلنت کشیده شده و سپس بخیه می خورد. مزیت این کار این است که ایمپلنت زیر لثه بهتر حفظ می‌شود و خطر وارد شدن فشار یا آلودگی کمتر است. پس از طی مدتی که برای دندان های ردیف پایین 3 ماه و برای دندان های ردیف بالا 6 ماه می‌باشد و در نتیجه ی آن پایه به خوبی به استخوان فک جوش می‌خورد، دوباره جراحی صورت می‌گیرد تا لثه از روی ایمپلنت برداشته شود. در این حین تاج دندان روی پایه گذاشته می‌شود و لثه در اطراف ایمپلنت بخیه می‌شود.

بر اساس جایگاه آن نسبت به استخوان فک

کاشت ایمپلنت بر اساس جایگاه آن نسبت به استخوان به سه دسته اصلی تقسیم می شود: ایمپلنت فرو رونده یا اندواستیل (Endosteal)، ایمپلنت ساب پریو استیل (Subpeiosteal) و ایمپلنت زیگوماتیک (Zygomaic) که در ادامه آن ها را کامل توضیح می‌دهیم.

ایمپلنت فرو رونده یا اندواستیل (Endosteal)

ایمپلنت فرو رونده یا اندواستیل در حال حاضر مطمئن ترین و رایج ترین روش کاشت ایمپلنت دندانی است که انواع مختلفی دارد: پیچی (رزوه دار) که رایج ترین نوع آن است، استوانه ای (صاف) یا تیغه دار که از آن برای جراحی های دو مرحله ای استفاده می‌شود. در این روش پس از کاشت، روی هر کاشت می توان یک یا چند دندان سوار کرد. سپس استخوان به تدریج رشد کرده و ایمپلنت به آن جوش می‌خورد.

ایمپلنت فرو رونده یا اندواستیل (Endosteal)

ایمپلنت ساب پریو استیل (Subperiosteal)

در این روش اسکلتی فلزی درون لثه و روی استخوان فک قرار می‌گیرد به صورتی که بخشی از آن برای نگهداشتن دندان از لثه بیرون می‌آید. از این روش در کاشت تک مرحله ای استفاده می‌شود و برای افرادی است که نمی‌توانند از دندان مصنوعی استفاده کنند و یا ارتفاع کافی استخوان فک ندارند و یا حتی افرادی که نمی‌خواهند پیوند استخوان فک انجام دهند.

ایمپلنت فرو رونده یا اندواستیل (Endosteal)

ایمپلنت زیگوماتیک (zygomatic)

این نوع ایمپلنت خیلی رایج نیست و کمتر استفاده می‌شود و البته عمل پیچیده ای نیز دارد. در واقع وقتی به مقدار کافی استخوان در فک وجود ندارد از این روش استفاده می‌شود که در استخوان گونه کار گذاشته می‌شود. این روش اغلب برای بیمارانی استفاده می‌شود که فکشان برای روش ایمپلنت سنتی آماده نیست و ایمپلنت به جای قرار گرفتن در فک در استخوان زیگوماتیک واقع در نزدیکی چشم و بینی قرار می‌گیرد.

ایمپلنت زیگوماتیک (zygomatic)

کاشت دندان به روش زیرکونیا

سالیان بسیاری است که ایمپلنت‌های تیتانیومی برای بیماران کاربرد دارد و نتایج موفقی را نیز در پی داشته است، این ایمپلنت‌ها با بدن سازگاری بسیار بالایی داشته و گزارشی مبنی بر حساسیت‌زا بودن این ایمپلنت نبوده است.

با پیشرفت علم نوع دیگری از ایمپلنت به میان آمده که زیرکونیا نام دارد و در مدت کمی توانسته که رقیب سرسخت ایمپلنت‌های تیتانیومی شود، این روش مزایای بسیاری از جمله سازگاری با طبیعت و بافت نرم دهان دارد، همچنین نسبت به ایمپلنت‌های تیتانیومی زیبایی بیشتری داشته و مشابه رنگ طبیعی دندان است.

لازم به ذکر است که ایمپلنت‌های زیرکونیا از نمونه‌های اندوستیل تیتانیوم قیمت بیشتری دارند.

کاشت دندان به روش زیرکونیا

کاشت دندان به روش پروتز Snap-In

در روش پروتز Snap-In Overdenture جهت آنکه از استخوان فک پایین نگهداری شود دو پیچ نزدیک به دندان‌های نیش فک پایین کاشته می‌شود، این دوپیچ علاوه بر نگهداری استخوان فک پایین، از حرکت پروتز تحتانی نیز جلوگیری می‌کند.

در این روش دندان مصنوعی همچون پروتز معمولی روی لثه شما قرار داده شده و اغلب دندانپزشکان در صورتی که دندان‌های فک پایین به طور کامل از بین رفته باشد این روش به بیماران پیشنهاد می‌دهند.

کاشت دندان به روش پروتز Snap-In

کاشتن دندان به روش چندگانه

طرز کاشت دندان به روش چندگانه به این شکل است که دندانپزشک ایمپلنت‌ها را به صورت مساوی درون فک کاشته و این گزینه برای تمامی افرادی که از ایمپلنت متحرک خسته شده‌اند مناسب‌ترین گزینه است، بایستی در این روش تعداد ایمپلنت‌ها بر اساس آناتومی و اندازه کلی فک انتخاب شود.

کاشتن دندان به روش چندگانه

کاشت دندان با تکنیک All on 4

یکی از تکنیک‌هایی که برای جبران دندان‌های ازدست‌رفته بسیار کاربرد دارد روش All on 4 است، در این روش در هر یک از فکین که دندان‌های آن به طور کامل ازدست‌رفته است چهار ایمپلنت کاشته می‌شود، همچنین نسبت به دیگر روش از هزینه کمتری برخوردار و فرد در زمان کوتاه‌تری می‌تواند دندان‌هایش را جای‌گذاری کند.

کاشت دندان با تکنیک All on 4

بهترین روش کاشت دندان برای شما کدام است؟

همان‌طور که در مطالب بالا گفته شد روش‌های بسیاری جهت کاشت دندان وجود دارد که دندانپزشکان با توجه به شرایط بیمار یکی از آن‌ها را برای بیمار انتخاب می‌کنند، بااین‌حال بسیاری از بیماران این سؤال را از متخصصین بسیار می‌پرسند که بهترین روش کاشت دندان برای شما کدام است؟

در جواب این سؤال باید گفت بهترین روش برای هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و باید مواردی نظیر بودجة بیمار، شرایط جسمانی و سلامت بیمار، سن، هدف از درمان و میزان تحمل دوره نقاهت در نظر گرفته و سپس بهترین روش کاشت دندان انتخاب شود.

بهترین روش کاشت دندان برای شما کدام است؟

نتیجه گیری

در این مقاله با روش های مختلف کاشت ایمپلنت بر اساس مراحل کاشت و درمان و بر اساس جایگاه ایمپلنت نسبت به استخوان فک به طور کامل آشنا شدیم. اینکه کدام روش بهترین است بستگی به شرایط هر بیمار و تصمیم دندانپزشک متخصص دارد. البته که اگر شما شرایط ایمپلنت فوری را داشته باشید هم در وقت و هم در هزینه صرفه جویی می‌شود و به همین دلیل است که از محبوبیت خاصی برخوردار است.

 

نوشتهٔ پیشین
اوردنچر یا پروتز بر پایه ایمپلنت چیست؟
نوشتهٔ بعدی
بهترین روش های کاشت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست