تفاوت های ایمپلنت و بریج دندان

بدون دیدگاه
مقالات
تفاوت بین ایمپلنت و بریج دندان

آیا برای انتخاب روش های جایگزین دندان های از دست رفته خود دچار سردرگمی شده اید؟ آیا می دانید ایمپلنت دندان با بریج دندان چه تفاوتی دارد و کدام یک بهتر است؟ بهتر است بدانید که چه زمانی و در چه شرایطی ایمپلنت یا روکش دندان توصیه می شود. در ادامه سعی کرده ایم که تفاوت ایمپلنت و بریج دندان را به زبان ساده توضیح دهیم.

بی دندانی یکی از عذاب آورترین مسایلی است که در زندگی بسیاری از افراد دیده می شود. این موضوع در عصر امروز به دلیل مصرف شیرینی و شکلات بیشتر دیده می شود. در هر دو روش ایمپلنت و بریج دندان شما از مشکل بی دندانی خلاص خواهید شد اما می بایست انتخابی صحیح در بین این دو گزینه داشته باشید.

تفاوت بین ایمپلنت و بریج دندان

بریج دندان چیست؟

بریج دندان از روش های قدیمی برای رفع بی دندانی است. به طور کلی بریج تنها خود فضای خالی را درگیر نمی کند و دندان های مجاور نیز برای بریج نمودن درگیر و در واقع تراش داده می شوند. شاید برایتان سؤال باشد که بریج برای چه افرادی مناسب است؟ طبق بررسی های انجام شده اینطور به نظر می رسد که بریج تنها برای افرادی مناسب است که دندان های مجاور فضای خالی دارای پرشدگی زیاد بوده و به طور کلی نیاز به روکش دارد.

بریچ دندان چگونه انجام می شود؟

بریج جهت درمان بی دندانی ساخته می شود. به این صورت که با قرار گرفتن روی دندان های طرفین ناحیه بی دندانی به شکل یک پل، قسمت بی دندانی را کامل می کند. در اغلب بریج ها دوطرف محل اتصال دندان های پایه روکش می شوند و در بعضی از آنها بریج به دندان های دو طرف توسط باله هایی می چسبد و بعضی از مواقع، این بریج تنها از یک طرف پایه دارد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان به پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم گفته می شود که در استخوان فک کاشته و جایگزین دندان از دست رفته می شود. پس از جایگذاری ایمپلنت دندان طی روندی که یکپارچگی استخوانی نام دارد ایمپلنت دندان محکم به استخوان جوش می خورد سپس روکش یا دست دندان بر روی ایمپلنت دندانی متصل می شود.

کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان از دو جزء اصلی و یک قسمت رابط تشکیل شده است که قرار است در یک یا چند نقطه بی دندانی، یک قسمت از جزء اصلی، نقش ریشه دندان و قسمت دیگر، نقش تاج دندان  و “جزء رابط” که این دو قسمت را به هم متصل می نماید را ایفا نماید.

مقایسه ایمپلنت و بریج دندان

در ایمپلنت، دندان با استفاده از یک پروتز بادوام در فضای خالی اعمال می شود و دندان های اطراف به هیچ عنوان درگیر نخواهد شد، در این روش شما هیچ گونه مشکلی نخواهید داشت . ایمپلنت روشی دائمی برای کاشت دندان است. پروتز بکار رفته برای این روش اغلب به صورتی است که به سرعت با استخوان فک و لثه شما سازگار شده و می تواند حکم دندان طبیعی را برای شما فراهم نماید.

توجه نمایید که در بریج اغلب سه تاج دندان درگیر است و واضح است که مسواک زدن و استفاده از نخ دندان کمی دشوار خواهد بود.  مراقبت از دندان در روش بریج دشوارتر است. در بریج شرایط همچون دندان های طبیعی پیش می رود و نیاز به حرکت اضافه تری نیست.

استفاده از بریج برای جایگزین کردن دندان از دست رفته

ایمپلنت ماندگار تر است یا بریج

با ایمپلنت در واقع شما از لثه و استخوان اطراف محافظت نموده اید. یکپارچگی در این روش بسیار سریع‌تر و باکیفیت بیشتری صورت می‌گیرد. فلز استفاده شده در ایمپلنت در برابر هر نوع پوسیدگی بسیار مقاوم است. به طور کلی بریج دوام 10 ساله دارد و دندان های درگیر نیز دچار پوسیدگی می شوند. هرچه این پوسیدگی بیشتر باشد در واقع احتمال شکستگی در بریج بیشتر است. توجه نمایید که عمر این روش با رعایت بهداشت تا 25 سال اعلام شده است.

مقایسه ایمپلنت و بریج از نظر زیبایی

از لحاظ زیبایی می بایست فاکتورهای مختلفی را مدنظر قرار داد. در واقع این موضوع به تخصص دندانپزشک بر می گردد. در بررسی های انجام شده مشخص شد که این روش دارای ظاهری طبیعی تر بوده و اغلب گزینه ای مناسب تر است. بهترین دندانپزشکی زیبایی با توجه به فاکتورهای زیبایی به سادگی می تواند تشخیص دهد که استفاده از این روش برای شما مناسب تر خواهد بود یا بریج؟ در نظر داشته باشید که برای دندان های جلویی این روش گزینه ای زیباتر و مورد پسندتر است.

در خصوص هزینه بریج دندان شاید در ابتدا هزینه ای بسیار کمتر از روش قبل داشته باشد اما این پایان راه نیست. در واقع وقتی مجبور به تعویض بریج باشید قطعاً هزینه آن متفاوت خواهد بود. خوشبختانه شما می توانید این روش را برای اصلاح طرح لبخند خود استفاده کنید و هزینه آن را به صورت مرحله ای پرداخت کنید.

ایمپلنت و بریج دندان برای چه کسانی مناسب است؟

دندانپزشک متخصص بر اساس نیاز شما و ساختار و آمادگی فک یکی از روش های ایمپلنت و بریج را انتخاب می کند اما قبل از انجام بهتر است خود شما نیز در این رابطه بیشتر بدانید.

بریج و روکش دندان برای چه کسانی بهتر است؟

بریج فقط برای کسانی که دارای یک واحد بی دندانی هستند توصیه می شود اما با این حال این روش درمانی معایبی نیز دارد از جمله اینکه برای استفاده از بریج به ناچار باید دندان های سالم اطراف ناحیه بی دندانی برای قرارگیری بریج تراشیده شود، علاوه بر اینکه بریج باعث جلوگیری از تحلیل استخوانی نمی شود و محل بی دندان زیر روکش با وجود بریج باز هم دچار اتروفی استخوان خواهد شد.

گفتنی است در بیشتر مواقع دندان هایی که زیر روکش هستند به دلیل اینکه امکان تمیز کردن آنها وجود ندارد، دچار پوسیدگی می شوند و متاسفانه بیمار کمتر متوجه این پوسیدگی خواهد شد.

بریج دندان در صورتی بهترین گزینه برای شماست که دندانهای مجاور پر شدگی زیاد داشته و نیاز به روکش یا تاج در آینده داشته باشند. در صورتی که جای خالی دندان یا دندانهای افتاده به مدت طولانی باقی بماند، لثه و استخوان پیرامون آن پسروی کرده و برای جایگذاری ایمپلنت، عملهای دیگری پیش از ایمپلنت لازم می شود.

ایمپلنت‌های دندانی مناسب چه افرادی است؟

علاوه بر تشخیص دندانپزشک، انتخاب روش ایمپلنت برای درمان و حفظ زیبایی دهان وابسته به درخواست خود فرد نیز می باشد. حال آنکه چه کسانی بهتر است ایمپلنت کنند به طور خلاصه اینگونه دسته بندی می شود:

  • افرادی که با دندان مصنوعی متحرک نمی توانند عمل جویدن را براحتی انجام دهند.
  • مراجعینی که نیاز به بریج (پروتز ثابت) دارند ولی نمی خواهند دندان های سالم مجاور جای خالی دندان از دست رفته شان آسیب ببیند یا تراشیده شود.
  • کسانی که دندان های خود را از دست داده اند و نمی خواهند دندان مصنوعی متحرک داشته باشند.
  • کسانی که تمایل به داشتن دندان هایی با مشابهت خیلی نزدیک به دندان های طبیعی دارند.

هزینه ایمپلنت و بریج، کدام بیشتر است؟

هزیه بریج دندان در ابتدا بسیار کمتر از ایمپلنت است اما ممکن است چند سال بعد مجبور به تعویض آن شوید، بنابراین هزینه آن در بلند مدت با هزینه اولیه آن بسیار متفاوت است. ایمپلنت مراحل بیشتری دارد و گرانتر است اما در بلند مدت مقرون به صرفه تر از درمان‌های دیگر است.

درمان ایمپلنت انعطاف پذیرتر است و به بیماران امکان می‌دهد در چند مرحله هزینه را بپردازند، مثلا پس از کشیدن دندان گاهی باید پیوند استخوان انجام شود تا استخوان کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت وجود داشته باشد. این پیوند استخوان معمولا باید چند ماه بماند تا خوب التیام پیدا کند و سپس برای جای‌گذاری ایمپلنت اقدام شود.

در جایگذاری ایمپلنت نیز چندین ماه باید بیمار صبر کرد تا فرایند یکپارچگی استخوان انجام شود (3 تا 6 ماه) و سپس فرایند درمانی کامل شود بنابراین بیمار میتواند در فاصله بین مراحل درمان پول فراهم نماید.

در نهایت با در نظر گرفتن تمام این نکات که برگرفته از توصیه های دندانپزشکان بود بهتر است برای انجام هرگونه عملیات زیبایی و ترمیمی دندان به متخصص تایید شده مراجعه کنید.

نوشتهٔ پیشین
آشنایی با انواع جراحی دهان و دندان
نوشتهٔ بعدی
انواع روش‌ها و عوامل مؤثر در اصلاح طرح لبخند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست