آیا شما که در حال خواندن این مقاله هستید از شل شدن روکش ایمپلنت خود رنج میبرید؟ متأسفانه افرادی که شلشدن روکش ایمپلنت را تجربه کردهاند میدانند که این موضوع بسیار نگرانکننده است و سؤالاتی چون مهمترین علت شل شدن روکش ایمپلنت دندان چیست؟ تشخیص لق شدن ایمپلنت دندان چگونه است؟ راههای جلوگیری از شل شدن روکش ایمپلنت چیست؟ برایشان پیش میآید. حال ما در این مقاله قصد داریم تمامی سؤالات گفته شده را پاسخ دهیم.
فهرست مطالب
- 1 مهمترین علت شل شدن روکش ایمپلنت دندان
- 2 انواع مختلف لق شدن ایمپلنت دندان
- 3 تشخیص شل شدن ایمپلنت دندان
- 4 عوارض لق شدن ایمپلنت دندان
- 5 راههای جلوگیری از شل شدن روکش ایمپلنت
- 6 احتمال شل شدن ایمپلنت در چه افرادی بیشتر است؟
- 7 در صورت افتادن یا شلشدن روکش ایمپلنت چه باید کرد؟
- 8 در صورت شلشدن روکش موقت چه باید کرد؟
- 9 درمانهای شل شدن روکش ایمپلنت
- 10 درمان شل شدگی روکش ایمپلنت در اصفهان چهقدرهزینه دارد؟
- 11 در پایان؛ حالا روکش شل شده تعمیر میشود؟
مهمترین علت شل شدن روکش ایمپلنت دندان
متأسفانه، برخی از مراجعین بعد از ایمپلنت دندان در اصفهان در اثر اتفاقاتی چون بیتوجهی به دستورات پزشک، رژیم غذایی نامناسب، رعایتنکردن بهداشت دهان و دندان جایگیری یا بهاصطلاح چفت نشدن روکش و غیره، ایمپلنت دندانشان لق شده و از ما میپرسند چرا ایمپلنت دندانمان شل شده است؟ اگر با چنین مشکلی مواجه شدید حتماً با پزشک خود فوراً تماس بگیرید و مراحل درمان را شروع کنید. اما مهمترین علت شل شدن روکش ایمپلنت دندان به شرح ذیل است:
شل شدن روکش ایمپلنت
یکی از قطعاتی که بر روی دندان یا ایمپلنت قرار میگیرد روکش است و از دلایلی که باعث شلشدن ایمپلنت میشود شل شدن روکش ایمپلنت است. این مشکل، نگرانکننده نیست؛ ولی میبایست اگر با چنین مشکلی مواجه شدید حتم با پزشک خود مشورت کنید. برای حل این مشکل دندانپزشک روکش مجدداً با پیج روی ایمپلنت نصب و محکم میکند و یا روکش جدید استفاده میکند.
تحلیل استخوان
اگر ایمپلنت بهدرستی نصب شده باشد، احتمال تحلیل استخوان اطراف ریشه و شلشدن ایمپلنت بسیار کم است و اگر چنین مشکلی پیش آمد روند نصب ایمپلنت موفقیتآمیز نبوده. لازم به ذکر است اگر استخوان تحلیل رفته باشد، شلشدن ایمپلنت در سال یکبار رخ میدهد.
پری ایمپلنت
پری ایمپلنت(Peri-implantitis) یا پری ایمپلنتایتیس یکی از بیماریهای لثه نسبتاً شایع و نوعی ضایعهٔ التهابی است و بعد از نصب ایمپلنت رخ میدهد و بافتهای نرم و سخت را تحتتأثیر قرار میدهد، از هر 10 بیمار یک نفر دچار این مشکل میشود که متأسفانه شلشدن ایمپلنت را به همراه دارد. اگر با چنین مشکلی مواجه شدید و بهتازگی به این بیماری مبتلا شدهاید حتماً از آنتیبیوتیک استفاده کنید، در ضمن به بهداشت دهان و دندان خود نیز توجه تا بهسلامت ایمپلنتتان کمک کنید. اگر متوجه شدید بیماریتان پیشرفت کرده است حتماً به پزشک خود مراجعه کنید تا محل عفونی را درمان و دندانتان را تعویض کند.
در مطالب بالا به اصلیترین دلایل شل شدن روکش ایمپلنت پرداختیم؛ ولی دلایل دیگری نیز وجود دارد که باعث بروز این اتفاق میشوند که به شرح ذیل است:
- در برخی از افراد متأسفانه بعد از اینکه پزشک پایه ایمپلنت را درون فک قرار میدهد، پایه داخل فک بهخوبی جوش نمیخورد. پروتزی که بر روی پایه قرار میگیرد ابتدا و سفت خوب است؛ اما بهمرورزمان شل میشود. در نهایت پزشک برای حل چنین مشکلی باید کل پایه و پروتز را از فک خارج کرده و یکپایه جدید جایگزین پایهٔ قبلی کند.
- پروتز بهدرستی بر روی ایمپلنت نچسبیده است و یا ایمپلنت نسبت به سایر دندانها بلندتر است، به همین علت بر روی ایمپلنت فشار وارد شده و باعث شلشدن ایمپلنت و جداشدن پروتز میشود.
- کوتاهبودن پیچی که پروتز را به پایه وصل میکند.
- چنان چه هنگام قراردادن پایه ایمپلنت دندانپزشک از زاویه درستی استفاده نکند در نتیجه هنگام جویدن به آن فشار وارد شده و ایمپلنت شل میشود.
- از دیگر علتهای شلشدن ایمپلنت زاویهٔ نادرستی است که دندانپزشک برای نصب ایمپلنت استفاده کرده. در این صورت هنگام جویدن به ایمپلنت فشار وارد شده و باعث شلشدن روکش ایمپلنت میشود.
- رژیم غذایی نامناسب است، عدم توجه به بهداشت دهان و دندان، استعمال بیش از حد دخانیات، عادات غلط مانند دندانقروچه و حرارت دیدن بیش از حد استخوان است.
- ایمپلنتهایی که سر آنها ششضلعی است از مقاومت کمتری برخوردارند.
- نامناسببودن گشتاور پیچ نیز در لق شدن روکش ایمپلنت بیتأثیر نیست.
انواع مختلف لق شدن ایمپلنت دندان
زمانی که ایمپلنت شل میشود دیگر مانند قبل قابلاستفاده نیست و مشکلات جدی را برای فرد به همراه دارد. در ادامه قصد داریم انواع مختلف لق شدن ایمپلنت دندان را بررسی کنیم؛ زیرا زمانی که از این مورد مطلع باشید راحتتر میتوانید تشخیص که آیا ایمپلنت لق شده یا خیر؟ در برخی مواقع پزشک برای اتصال روکش ایمپلنت تصمیم میگیرد تا از چسب ایمپلنت استفاده کند؛ اما باید بدانید که این چسبها مدتزمان کمی قابلاستفاده هستند و بعد از مدتی قدرت خود را از دست میدهند و باعث شل یا جداشدن ایمپلنت یا روکش میشوند.
به گفتهٔ دکتر آرش گلستانه
این نوع چسب همانطور که از نامش مشخص است موقت بوده و فقط مواقعی استفاده میشود که دندانپزشک قصد دارد بهصورت امتحانی روکش ایمپلنت را نصب کند و اگر بیمار نحوهٔ کار را دوست داشت پزشک از چسب دائم برای چسباندن روکش استفاده میکند. لذا معایب چسب قبل از نصب روکش به بیمار گفته میشود.
لق شدن روکش ایمپلنت
شل شدن روکش ایمپلنت زمانی رخ میدهد که دندانپزشک تجربهٔ لازم را نداشته باشد، به همین علت ممکن است خود ایمپلنت یا روکش آن دچار لق شدگی شود. لازم به ذکر است که در برخی مواقع علت لق شدن روکش ایمپلنت ممکن است عواملی چون کیفیت و کمیت ناکافی بافت لثه، بیماریهای پوکی یا نرمی استخوان، بیماریهای متابولیکی مانند دیابت، بیماریهای کلیوی و کبدی، اعمال پرتودرمانی، عدم رعایت رژیم غذایی درست و مناسب و عفونت باکتریایی باشند.
لق شدن فیکسچر و یا پیچ ایمپلنت
زمانی که روند استخوانسازی بهدرستی انجام نگیرد لق شدن ایمپلنت را به همراه دارد، البته بعضی افراد این مشکل را تجربه میکنند و در موارد بسیار نادر اتفاق میافتد و اگر با چنین مشکلی مواجه شدید اصلاً نگران نباشید؛ زیرا با پیوند استخوان این مشکل قابلحل است. همانطور که در بالا گفتیم تحلیل استخوان یکی از علل حرکت ایمپلنت در فک است که نشانهای از شکست درمان ایمپلنت است. البته عدم توجه به رعایت رژیم غذایی و عفونت باکتریایی نیز در این امر بیتأثیر نیست.
لق شدن پایه ایمپلنت و تاج آن
لقی تاج دندان از دیگر عواملی است که باعث لق شدن روکش ایمپلنت دندان میشود، به گفتهٔ متخصصین لقی مشکلی در نواحی پروتز دندان و دندان مصنوعی ایجاد نمیکند، اما در صورت بروز چنین مشکلی حتماً به پزشک خود مراجعه کنید و او را از این مشکل مطلع سازید تا مشکل را برطرف کند. اگر مشکل رفع نشد تنها چاره تعویض تاج یا همان دندان مصنوعی است. توجه داشته باشید! این موضوع مشکلات زیادی را به همراه ندارد؛ اما باعث مشکل در جویدن میشود پس بهتر است لقی ایمپلنت و تاج آن برطرف شود.
تشخیص شل شدن ایمپلنت دندان
اگر زمانی احساس کردید که ایمپلنت در فکتان جابهجا میشود حتماً به پزشک خود مراجعه کنید. اما راههای دیگری نیز وجود دارد تا بتوانید شلشدن ایمپلنت دندان را تشخیص دهید که عبارتاند از:
- درد
- تغییر رنگ بافت اطراف ایمپلنت
- تحلیل استخوان
- خونریزی حین لمس ایمپلنت
عوارض لق شدن ایمپلنت دندان
برخی افراد پس از اینکه متوجه میشوند ایمپلنتشان لق شده آن را درمان نمیکنند. لازم است بدانید که بیتوجهی و محکم نکردن ایمپلنت عوارض جبرانناپذیری به همراه دارد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم و عوارض لق شدن ایمپلنت به این صورت است که عفونت بافتهای اطراف محل ایمپلنت را فراگرفته و پخش میشود و آسیب به مغز و گردن را به همراه دارد. ممکن است خون عفونی شود و علاوهبرآن بیماریهایی که باعث خفگی میشوند را به همراه دارد.
راههای جلوگیری از شل شدن روکش ایمپلنت
همانطور که میدانید یکی از روشهای محبوب در بین افرادی که قصد جایگزینکردن دندانهای ازدسترفتهشان را داند ایمپلنت است؛ لذا استفاده طولانی مدت از ایمپلنت به مراقبت و نگهداری های خاص نیاز دارد و در صورت بی توجهی عوارضی چون شل شدن روکش ایمپلنت را به همراه دارد. برای جلوگیری از شلشدن ایمپلنت از مصرف سیگار پرهیز کنید، همچنین چکاپ منظم باعث افزایش طول عمر ایمپلنت میشود. از دیگر راه افزایش طول عمر ایمپلنت عبارتاند از:
- مسواکزدن بهصورت صحیح
- توجه به رژیم غذایی و پرهیز از مصرف غذاهای چسبناک
- نخ دندان کشیدن
- استفاده از دهانشویه
- با روکش شل شده بههیچعنوان بازی نکنید.
احتمال شل شدن ایمپلنت در چه افرادی بیشتر است؟
خوشبختانه از ایمپلنت دندان تمام افراد میتوانند استفاده کنند و جای دندانهای دست رفتهشان را برکنند. اما جهت طول عمر ایمپلنت لازم است نکاتی حتماً رعایت شود؛ ولی برخی افراد به آن توجه نمیکنند، به همین علت احتمال شلشدن ایمپلنت در این افراد بسیار زیاد است که عبارتاند از:
افرادی که نسبت بهداشت دهان و دندان بیتوجه هستند و عادات غلطی چون دندانقروچه دارند.لطفا مقاله ی کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا به دندان قروچه را مطالعه نمایید.
احتمال لق شدن روکش ایمپلنت در افرادی که دخانیات مصرف کنند. افراد دیابتی که قند خود را بهدرستی کنترل نمیکنند، افراد دچار پوکیاستخوان استئومالاسیا هستند، بیمارانی که بعضی داروها را مصرف میکنند و کسانی که درگذشته مکان ایمپلنتشان در معرض پرتوافکنی بوده است بیشتر از سایر بیماران است.
بیمارانی که بعد از انجام ایمپلنت دچار عارضهٔ پری ایمپلنت (التهاب بافتهای اطراف ایمپلنت) شدهاند، توجه کنید! این بیماری حتماً باید درمان شود؛ زیرا خطراتی چون تبدیل به پری ایمپلنت حاشیهای را به همراه دارد به این صورت که استخوان اطراف ایمپلنت به مور زمان تحلیل میروند که در نهایت باعث جابهجایی ایمپلنت میشود.
در صورت افتادن یا شلشدن روکش ایمپلنت چه باید کرد؟
اگر شما هم جزو افرادی هستید که دندانتان را ایمپلنت کردهاید و حال ایمپلنتتان شل شده میداند که لق شدن روکش ایمپلنت تجربه خوبی نیست و اگر با چنین مشکلی مواجه شدید اصلاً نگران نباشید و در وهلهٔ اول خونسردی خود را حفظ کنید؛ زیرا ممکن است قطعات ایمپلنت چون پیچ، روکش و اباتمنت شل شده باشند. سپس با پزشک خود تماس بگیرید و موضوع را با او در میان بگذارید تا شما را در این مورد راهنمایی کند.
به گفته دکتر آرش گلستانه متخصص ایمپلنت در اصفهان
لازم به ذکر است زمانی که کاشت ایمپلنت خود را توسط پزشک باتجربه انجام دهید و به توصیههای پزشک عمل کنید شلشدن و افتادن ایمپلنت خیلی کم اتفاق میافتد. درصورتیکه حس کردید ایمپلنتتان لق شده یا افتاده میباست قطعه افتاده را نگهدارید، از خوردن و جویدن غذا با ایمپلنت خودداری کنید و دو الی سه بار در روز دهان خود را با دهانشویهٔ غیرالکلی شستوشو دهید.
در صورت شلشدن روکش موقت چه باید کرد؟
اگر با چنین مشکلی مواجه شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید و او را در جریان قرار دهید؛ زیرا اگر روکش موقت تعمیر نشود ممکن است خطراتی چون شکستن دندان را به همراه دارد. زمانی که روکش شل میشود باعث تغییر ساختار دندان شده و در برخی موارد نیز دندان بیشتر از قبل از حفرهٔ خود بالا میآید و همسطح دندانهای مجاور قرار میگیرد. برای حل شکستگی روکش میبایست روکش بازسازی شود و دوباره قالبگیری انجام گیرد.
درمانهای شل شدن روکش ایمپلنت
خوشبختانه راههای زیادی برای درمان شل شدن روکش ایمپلنت وجود دارد و به همین دلیل هیچ جای نگرانی نیست، پزشک بر اساس شرایط بیمار بهترین روش را برای او انتخاب میکند. حال قصد داریم به درمانهای شلشدن روکش ایمپلنت بپردازیم که عبارتاند از:
پاکسازی اطراف ایمپلنت
زمانی که روکش ایمپلنت شل میشود بهترین راه برای درمان جداسازی روکش از روی ایمپلنت و تمیزکردن محل عفونی است. عفونیشدن محل ایمپلنت زمانی رخ میدهد که بیمار نسبت به لق شدن ایمپلنت بیتوجه است، در این صورت پزشک ابتدا روکش مصنوعی را برمیدارد و منطقهٔ عفونی شده را تمیز میکند سپس اقدام به بررسی روکش میکند که آیا نیاز به تعویض دارد یا خیر؟ ضمناً پاکسازی اطراف ایمپلنت باید در نهایت آرامش انجام شود.
خارجکردن ایمپلنت
در برخی موارد پیوند با شکست مواجه میشود و ایمپلنت با استخوان فکجوش نمیخورد به همین دلیل پزشک ایمپلنت را از درون فک خارج کرده و با ایمپلنت جدید تعویض میکند.
لق شدن پیچ داخلی ایمپلنت و شکستگی پروتز
متأسفانه، یکی از عادات غلطی که بعضی افراد دارای ایمپلنت دارند دندانقروچه است که باعث فشار به ایمپلنت میشود. جهت درمان، پروتز توسط پزشک از فک خارج شده و ترمیم میشود.
درمان شل شدگی روکش ایمپلنت در اصفهان چهقدرهزینه دارد؟
درمان شلشدگی روکش ایمپلنت بهتنهایی هزینهٔ زیادی ندارد و تعیین هزینه به نوع چسب درزگیری و روکش استفاده شده بستگی دارد. اگر نیاز بهعکس رادیولوژی باشد نیز عکسبرداری یکی از عوامل تعیین هزینهٔ درمان شلشدگی روکش ایمپلنت است. همچنین اگر روکش قابلاستفاده نباشد میبایست هزینهای جداگانه برای قالبگیری و ساخت روکش پرداخت کنید.
در پایان؛ حالا روکش شل شده تعمیر میشود؟
در جواب این سوال باید گفت بله و به لطف پیشرفت علم پزشکی هر مشکلی چون شل شدن روکش ایمپلنت قابل تعمیر است. دراینخصوص ابتدا ایمپلنت توسط پزشک بررسی میشود و مشخص میکند که آیا میتوان آن را سفت کرد یا اینکه نیاز به تعویض دارد. لازم به ذکر است در بیشتر موارد نیازی به تعویض نیست و با یک فیکس کردن ساده مشکل برطرف میشود. در برخی موارد نیز حتی با تعویض پیچ، روکش درست شده و بیمار بهراحتی میتواند بجود. در برخی موارد بعضی از پزشکان برای طول عمر روکش تعمیر شده توصیه میکنند موقع خواب از محافظ دندان استفاده شود.جهت استعلام قیمت ایمپلنت دندان اصفهان (1401) دکتر آرش گلستانه میتوانید با شماره 09130206547 تماس بگیرید.