در حوزه ترمیم دندان، ایمپلنتهای دندانی تیتانیومی، بهعنوان گواهی بر نوآوریهای پزشکی مدرن هستند و راهحلی برای مشکل قدیمی دندانهای ازدسترفته ارائه میدهند. این ایمپلنتها که با جراحی در استخوان فک قرار میگیرند، چیزی بیش از یک اصلاح زیبایی بوده و ترکیبی از علم، هنر و مهندسی هستند. این نوشته از وبلاگ دکتر آرش گلستانه در اصفهان، به دنیای شگفتانگیز ایمپلنتهای دندان تیتانیوم پرداخته و اهمیت آنها، علم پشت استفاده از آنها و تأثیر آنها بر سلامت و زیبایی دندان را آشکار میکند.
تیتانیوم که به دلیل استحکام و زیستسازگاری معروف است، بهعنوان ماده انتخابی در این زمینه ظاهر شده است. ما بررسی خواهیم کرد که چرا تیتانیوم بر سایر مواد ترجیح داده میشود، خواص منحصربهفرد آن و اینکه چگونه اینها به موفقیت ایمپلنتهای دندانی کمک کرده است. از زیستسازگاری گرفته تا ادغام استخوانی، هر جنبه از نقش تیتانیوم در ایمپلنتهای دندانی، لایهای از پیچیدگی و نوآوری را نشان میدهد.
علاوه بر این، این نوشته از وبلاگ دکتر آرش گلستانه، انواع تیتانیوم مورداستفاده در ایمپلنتهای دندان را توضیح داده که هر کدام دارای خواص و کاربردهای خاص خود هستند. درک این تفاوتها، هم برای متخصصان دندانپزشکی و هم برای بیماران بسیار مهم است؛ زیرا، به طور مستقیم بر موفقیت و طول عمر ایمپلنتها تأثیر میگذارد.
اما مانند هر روش پزشکی، ایمپلنتهای دندانی تیتانیومی، ملاحظات خاص خود را دارند. ما در مورد این روش، عوارض جانبی بالقوه و نحوه تشخیص عوارض ایمپلنت تیتانیومی، بحث خواهیم کرد. علاوه بر این، ما مزایا و معایب ایمپلنتهای تیتانیوم را با همتایان سرامیکی آنها سنجیده و به بیماران کمک میکنیم تا بر اساس نیازها و شرایط خاص خود، تصمیمهای آگاهانه بگیرند.
در نهایت، این نوشته به سؤالات متداول در مورد ایمپلنتهای دندانی تیتانیومی میپردازد. از هزینهها و طول عمر گرفته تا تعامل آنها با دستگاههای پزشکی، هدف ما روشنکردن سؤالات رایج و تصورات غلط است.
ایمپلنت های دندانی تیتانیوم چیست؟
ایمپلنتهای تیتانیومی، روشی محبوب و مؤثر برای جبران ازدستدادن دندان هستند. آنها از طریق جراحی به استخوان فک وارد شده و باگذشت زمان، با استخوان ترکیب میشوند و پایهای قوی و پایدار برای دندان یا بریج جایگزین، ایجاد میکنند. برخلاف ایمپلنتهای ساب پریوستئال، ایمپلنتهای تیتانیوم، لنگرهای اندوستئال هستند که از ساختار استخوان و البته تاج متصل به آن، حمایت میکنند. شرکتها و برندهای متعددی ایمپلنتهای تیتانیومی مانند Nobel Biocare، Hiossen، Zimmer یا Strauman را تولید میکنند.
ایمپلنت کره ای یا سوئیسی؟ کدام بهتر است؟
فهرست مطالب
- 1 چه نوع آلیاژی در ایمپلنت های دندانی تیتانیومی استفاده می شود؟
- 2 چرا از تیتانیوم برای ایمپلنت دندان استفاده میشود؟
- 3 استئواینتگراسیون
- 4 معایب کاشت ایمپلنت تیتانیومی
- 5 انواع ایمپلنت های دندانی تیتانیومی چیست؟
- 6 روش کاشت ایمپلنت تیتانیوم چیست؟
- 7 چگونه متوجه می شوید که بدن شما تیتانیوم را رد می کند؟
- 8 ایمپلنت های تیتانیومی در مقایسه با ایمپلنت های سرامیکی
- 9 روش های مراقبت از ایمپلنت تیتانیومی
- 10 قیمت ایمپلنت دندان تیتانیومی چقدر است؟
- 11 چه مدت طول می کشد تا ایمپلنت دندان تیتانیومی انجام شود؟
- 12 ماندگاری ایمپلنت دندان تیتانیومی چقدر است؟
- 13 آیا ایمپلنت دندان تیتانیومی برای همه مناسب است؟
- 14 آیا جراحی کاشت ایمپلنت تیتانیومی دردناک است؟
- 15 رژیم غذایی بعد از کاشت ایمپلنت تیتانیوم
- 16 آیا ایمپلنتهای دندانی تیتانیومی مشمول بیمه هستند؟
چه نوع آلیاژی در ایمپلنت های دندانی تیتانیومی استفاده می شود؟
آلیاژهای مورداستفاده در ایمپلنتهای دندان، نقش مهمی در تعیین استحکام، دوام و عملکرد کلی آنها دارند.
طبقهبندی آلیاژهای تیتانیوم به گروههای متمایز، تنوع در ترکیب و خواص آنها را برجسته میکند. از تیتانیوم خالص تجاری (CP Ti) گرفته تا انواع مختلف آلیاژی، هر نوع، مزایای منحصربهفردی برای کاربردهای دندانپزشکی دارد.
بررسی دقیق این آلیاژها، بر دقت و علم پشت ساخت ایمپلنت دندان، تأکید میکند. درک تفاوتهای ظریف آلیاژهای تیتانیوم، هم متخصصان دندانپزشکی و هم بیماران را قادر میسازد تا انتخابهایی آگاهانه برای راهحلهای ایمپلنت دندانی موفق و طولانیمدت داشته باشند.
نوآوریهای هیجانانگیز ایمپلنتهای دندانی
چرا از تیتانیوم برای ایمپلنت دندان استفاده میشود؟
تیتانیوم به دلیل خواص قابلتوجهی که دارد، پرمصرفترین ماده برای ایمپلنتهای دندانی است که آن را برای این کاربرد، مناسب میکند. طبق مطالعه “کیفیت ایمپلنتهای دندانی” منتشر شده در مجله بینالمللی دندانپزشکی، “ایمپلنتهای ساخته شده از تیتانیوم و آلیاژهای تیتانیوم، به نظر میرسد بدون توجه به تغییرات کوچک شکل و فرم، از نظر بالینی، برای کاشت در استخوان فک، عملکرد خوبی دارند.” در اینجا برخی از دلایل کلیدی که چرا تیتانیوم، انتخاب ارجح برای ایمپلنتهای دندانی است آورده شده است:
زیستسازگاری
تیتانیوم بهعنوان یک ماده زیستسازگار در نظر گرفته میشود؛ به این معنی که میتواند به طور مسالمتآمیز در کنار بافت استخوانی فک قرار بگیرد. این ویژگی برای ایمپلنتهای دندانی بسیار مهم است؛ زیرا، باید به طور یکپارچه با استخوان فک اطراف یکپارچه شوند تا پایهای پایدار برای دندانهای مصنوعی ایجاد کنند.
درمان و انواع ضایعات پاتولوژیک ناحیه فک و صورت
استئواینتگراسیون
تیتانیوم، دارای توانایی منحصربهفردی برای پیوند با بافت استخوانی است؛ فرایندی که به نام استئواینتگراسیون شناخته میشود. این فرایند به ایمپلنت اجازه میدهد تا با استخوان فک ترکیب شده و یک لنگر قوی و بادوام ایجاد کند که میتواند در برابر نیروهای جویدن و گازگرفتن مقاومت کند.
مقاومت در برابر خوردگی
تیتانیوم در برابر خوردگی بسیار مقاوم است که برای ایمپلنتهای دندانی ضروری است؛ زیرا، دائماً در معرض بزاق، ذرات غذا و سایر مواد بالقوه فرسایش دهنده هستند. ماهیت مقاوم تیتانیوم، تضمین میکند که ایمپلنت باعث تخریب یا انتشار مواد مضر در بافتهای اطراف نمیشود.
استحکام و دوام
تیتانیوم، فلزی قوی و بادوام است که میتواند در برابر فشارهای وارده، مقاومت کند. این امر آن را به یک ماده ایدئال برای ایمپلنتهای دندان تبدیل میکند؛ زیرا، باید نیروهای جویدن، گازگرفتن و سایر فعالیتهای دهانی را بدون شکستگی، تحمل کند.
سطح زیست فعال
تیتانیوم، در هنگام قرارگرفتن در معرض هوا، یکلایه اکسید نازک را بر روی سطح خود تشکیل میدهد که باعث افزایش بیشتر زیستسازگاری و ویژگیهای ادغام استخوانی آن میشود. این سطح زیست فعال، رشد و چسبندگی به استخوان را تقویت کرده و ادغام ایمپلنت با استخوان فک را تسهیل میکند.
خواص ضد حساسیت
تیتانیوم بهطورکلی ضد حساسیت در نظر گرفته میشود؛ به این معنی که بعید است در بیشتر افراد واکنشهای آلرژیک ایجاد کند. این باعث میشود که آن را برای بیمارانی که به فلزات آلرژی یا حساسیت دارند انتخابی بیخطر کنند.
جذابیت زیبایی
ایمپلنتهای تیتانیومی، ظاهر فلزی طبیعی دارند که بهخوبی با دندانها و لثههای اطراف ترکیب میشود و به لبخندی زیباتر، کمک میکند.
سبک وزن
تیتانیوم یک ماده سبکوزن است که آن را به گزینهای ایدئال برای ایمپلنت دندان تبدیل کرده است. وزن یا فشار اضافی به استخوان فک اضافه نمیکند که میتواند برای بیمارانی که استخوانهای فک ضعیفتری دارند یا نیاز به چندین ایمپلنت دارند، مفید باشد.
مقرون به صرفه
با وجود مزایای فراوان، ایمپلنتهای تیتانیوم مقرونبهصرفه هستند. آنها یک راهحل طولانیمدت برای دندانهای ازدسترفته ارائه میدهند و نیاز به تعویض یا ترمیم مکرر را کاهش میدهند. این میتواند در درازمدت، در هزینه بیماران صرفهجویی کند. در نتیجه، ایمپلنتهای تیتانیوم مزایای بیشماری را برای روشهای دندانپزشکی ارائه کرده و آن را به یک انتخاب محبوب در بین دندانپزشکان و بیماران تبدیل میکند.
دکتر آرش گلستانه: استفاده از تیتانیوم، به دندانپزشکی محدود نمیشود. پزشکان و تکنسینهای پزشکی، در رشتههای مختلف، از تیتانیوم برای طیف گستردهای از عملکردها مانند فیکساتورهای ستون فقرات و استخوان، مفاصل مصنوعی، سمعکهای هدایت استخوان و غیره، استفاده میکنند. تیتانیوم به دلیل استحکام و مقاومبودن، مادهای متداول در پزشکی و دندانپزشکی است.
معایب کاشت ایمپلنت تیتانیومی
ایمپلنتهای تیتانیوم بهطورکلی بیخطر و مؤثر در نظر گرفته میشوند؛ اما مانند هر روش پزشکی، برخی از عوارض جانبی بالقوه ممکن است رخ دهد. بهعنوانمثال، بر اساس مقاله منتشر شده در مجله دندانپزشکی پروتز در سال ۲۰۰۸، استفاده از ایمپلنتهای دندانی تیتانیوم ممکن است باعث واکنش آلرژیک مانند اگزمای صورت شود.
خطرات جراحی
فرایند جراحی کاشت ایمپلنت دندان تیتانیوم، اگرچه بهطورکلی ایمن و بسیار موفق است، مانند هر روش جراحی، خطرات ذاتی را به همراه دارد.
آشنایی با انواع جراحی دهان و دندان
این خطرات شامل احتمال عفونت در محل ایمپلنت است که اگر بهدرستی مدیریت نشود، میتواند منجر به عوارض در بهبود و یکپارچگی ایمپلنت گردد. همچنین خطر آسیب به ساختارهای اطراف، مانند اعصاب یا عروق خونی، بهویژه در موارد پیچیده که ملاحظات آناتومیک حیاتی هستند، وجود دارد.
آیا جراحی فک، ارزش ریسک کردن دارد؟
عوارض سینوسی بهخصوص با کاشت در فک بالا، ممکن است رخ دهد. علاوه بر این، قراردادن نامناسب یا حمایت ناکافی استخوان، میتواند منجر به شکست ایمپلنت شود. بااینحال، توجه به این نکته مهم است که این خطرات نسبتاً کم هستند و با برنامهریزی و اجرای دقیق توسط یک جراح باتجربه ایمپلنت دندان میتوان به میزان قابلتوجهی به حداقل رسید. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که این خطرات صرفنظر از مواد مورداستفاده برای ایمپلنت وجود دارد.
جراحی لیفت سینوس
پتانسیل برای واکنشهای آلرژیک
پسزدن ایمپلنت تیتانیومی توسط بدن، اگرچه نسبتاً نادر است، هشداری بوده که شایسته توجه است. این پدیده که اغلب با واکنش نامطلوب بدن به مواد کاشته شده مشخص میشود، میتواند منجر به شکست ایمپلنت شود.
در برخی موارد، بیماران ممکن است به تیتانیوم حساسیت داشته باشند؛ اگرچه باتوجهبه زیستسازگاری بالای تیتانیوم، چنین مواردی نادر است. علائم رد ایمپلنت یا واکنش آلرژیک به آن، میتواند شامل التهاب، درد یا ناراحتی در اطراف محل ایمپلنت بوده و در موارد شدید، ایمپلنت ممکن است با استخوان فک ادغام نشده و منجر به شلشدن یا ازبینرفتن آن گردد. همچنین ممکن است بدن به حضور ایمپلنت بهعنوان یک جسم خارجی واکنش نشان دهد و پاسخ ایمنی را تحریک کند.
برای بهحداقلرساندن خطر رد ایمپلنت، ارزیابیهای کامل، از جمله تست آلرژی قبل از انجام ایمپلنت، میتواند انجام شود.
تحقیقات و پیشرفتهای در حال انجام در مواد دندانپزشکی، به افزایش درک و مدیریت ما در مورد چنین مواردی ادامه میدهد و تضمین میکند که تیتانیوم، یک گزینه ایمن و مؤثر برای اکثر بیماران ایمپلنت دندان باقی میماند.
محدودیتهای زیباییشناختی
ایمپلنتهای دندانی تیتانیوم، درحالیکه بسیار کاربردی و زیستسازگار هستند، دارای محدودیتهای زیباییشناختی خاصی هستند که باید در نظر گرفته شود؛ بهویژه در بیمارانی که نگرانیهای زیبایی دارند. قابلتوجهترین محدودیت، دید بالقوه فلز است. در مواردی که بیمار لثههای نازک یا عقبرفته دارد، گاهی اوقات رنگ تیره ایمپلنت تیتانیوم، میتواند از طریق بافت لثه قابلمشاهده باشد و به طور بالقوه ظاهر طبیعی ایمپلنت را به خطر بیندازد. این بهویژه در ناحیه قدامی (جلو) دهان، جایی که ظاهر بیشتر قابلتوجه بوده و زیباییشناسی نگرانی اصلی است، میتواند بسیار نگرانکننده باشد.
جراحی لثه
علاوه بر این، برای بیمارانی که خط لبخند بالایی دارند، پایه فلزی ایمپلنت، ممکن است هنگام لبخندزدن آشکارتر باشد. برای رفع این نگرانیها، پیشرفتها در فناوری ایمپلنت منجر به توسعه مواد جایگزین مانند زیرکونیا شده است که میتواند رنگی شبیه به دندان ارائه دهد. بااینحال، برای بسیاری از بیماران، دوام و میزان موفقیت تیتانیوم اغلب بیشتر از این ملاحظات زیباییشناختی است و برنامهریزی دقیق و فنهای جراحی میتواند برخی از این نگرانیها را کاهش داده و نتیجه طبیعیتر را تضمین کند.
آسیب عصبی
در طول عمل کاشت ایمپلنت تیتانیومی، ممکن است به اعصاب ناحیه اطراف آسیب وارد شود که میتواند منجر به بیحسی، درد، گزگز و سایر علائم گردد. در برخی موارد، آسیب عصبی ممکن است موقتی بوده، درحالیکه در برخی دیگر، ممکن است دائمی باشد.
درد و تورم پس از جراحی ایمپلنت دندان
برای بهحداقلرساندن خطر آسیب عصبی، انتخاب یک دندانپزشک ماهر و باتجربه که اقدامات احتیاطی لازم را برای محافظت از اعصاب در طول عمل انجام دهد، مهم است.
بهترین متخصص ایمپلنت
از دست دادن استخوان
باگذشت زمان، ایمپلنتهای تیتانیوم ممکن است منجر به ازدستدادن استخوان شود. عوامل مختلفی از جمله شکست ایمپلنت، التهاب استخوان و عفونت، میتوانند باعث این مشکل شوند.
برای بهحداقلرساندن خطر تحلیل استخوان، رعایت بهداشت دهان و دندان، پیروی از دستورالعملهای دندانپزشک برای مراقبت از ایمپلنتها و شرکت در معاینات منظم دندانپزشکی برای نظارت بر سلامت ایمپلنتها، حیاتی است
۱4 سؤال مهم درباره پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان
شکستگی ایمپلنت تیتانیوم
ایمپلنتهای تیتانیومی، فوقالعاده قوی و بادوام هستند، اما کاملاً در برابر شکستگی ایمن نیستند. دندانقروچه، نقایص تولیدی و قرارگیری نامناسب، میتواند منجر به شکستگی شود. شکستگی ایمپلنت میتواند یک مشکل جدی باشد و به طور بالقوه منجر به ایمپلنت ناموفق و مداخله جراحی اضافی گردد؛ بااینحال، این یک اتفاق نادر است که تنها در ۵ تا ۱۰٪ از بیماران آشکار میشود.کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا به دندان قروچه
انواع ایمپلنت های دندانی تیتانیومی چیست؟
ایمپلنت های تیتانیومی به دو نوع اصلی تقسیم می شوند :
تیتانیوم خالص تجاری (CPTi)
CPTi از ۹۸ تا ۹۹.۹ درصد تیتانیوم خالص تشکیل شده است که آن را به زیست سازگارترین و مقاومترین نوع تیتانیوم در برابر خوردگی تبدیل میکند. ایمپلنتهای CPTi، به دلیل زیستسازگاری عالی و توانایی پیوند با بافت استخوانی، معمولاً برای کاربردهای دندانپزشکی و ارتوپدی استفاده میشوند.
آلیاژهای تیتانیوم
آلیاژهای تیتانیوم، با افزودن عناصر دیگر به تیتانیوم برای افزایش خواص مکانیکی آن مانند استحکام، سختی و شکلپذیری، ساخته میشوند. آلیاژهای معمول تیتانیوم مورداستفاده در ایمپلنت، عبارتاند از:
- Ti-6Al-4V: این آلیاژ حاوی ۶٪ آلومینیوم و ۴٪ وانادیم است که آن را قویتر و مقاومتر از CPTi میکند. Ti-6Al-4V پرمصرفترین آلیاژ تیتانیوم برای کاشت ایمپلنت به دلیل تعادل عالی استحکام، زیستسازگاری و مقاومت در برابر خوردگی است.
- Ti-5Al-2.5Fe: این آلیاژ حاوی ۵% آلومینیوم و ۵% آهن است که استحکام مشابهی با Ti-6Al-4V دارد، اما شکلپذیری و کارایی آن بهتر است. این آلیاژ ایمپلنت، اغلب در ایمپلنتهای ارتوپدی که به انعطافپذیری بیشتری نیاز دارند، استفاده میشود.
- Ti-3Al-2.5V: این آلیاژ حاوی ۳٪ آلومینیوم و ۵٪ وانادیم است که تعادلی از استحکام، زیستسازگاری و چگالی کم را فراهم میکند. این آلیاژ، به دلیل خواص سبکی که دارد، اغلب در ایمپلنتهای ارتوپدی کودکان، استفاده میشود.
انتخاب ماده کاشت تیتانیوم، به کاربرد خاص و نیاز بیمار بستگی دارد. CPTi عموماً به دلیل زیستسازگاری آن ترجیح داده میشود، درحالیکه آلیاژهای تیتانیوم اغلب به دلیل استحکام و دوام افزایشیافته انتخاب میشوند. عواملی مانند تراکم استخوان، اندازه ایمپلنت و نیازهای باربری مورد انتظار نیز بر انتخاب مواد، تأثیر میگذارند.
انواع ایمپلنتهای تیتانیومی در دستهبندی دیگر عبارتاند از:
- ایمپلنت های دندانی اندواستیل تیتانیومی: این ها پیچ های معمولی هستند که مستقیماً در استخوان فک قرار می گیرند و پایه ای مطمئن برای دندان های مصنوعی ایجاد می کنند. ۷ نوع مختلف دندانمصنوعی
- ایمپلنت های دندان تیتانیوم زیر پریوستال: این ایمپلنتها که روی یا بالای استخوان فک قرار میگیرند، برای مواردی با استخوان فک ناکافی ایدهآل هستند و در مواجهه با چالشهای مختلف آناتومیکی، تطبیقپذیری بالایی ارائه میدهند.
- ایمپلنت های زیگوماتیک تیتانیومی: این ایمپلنتها که به استخوان گونه متصل میشوند، برای بیمارانی با حداقل استخوان فک جواب میدهند و ثبات را برای پروتزهای دندانی، فراهم میکنند.
روش کاشت ایمپلنت تیتانیوم چیست؟
مشاوره اولیه
کاشت ایمپلنت دندان تیتانیومی، با مشاوره اولیه با متخصص ایمپلنت دندان، آغاز میشود. در طول این قرار ملاقات، دندانپزشک سلامت دهان و دندان بیمار را ارزیابی کرده، عکس اشعه ایکس دندان میگیرد و گزینههای درمانی را موردبحث قرار میدهد.
جراحی کاشت ایمپلنت
پس از نهاییشدن طرح درمان، جراحی کاشت ایمپلنت را میتوان برنامهریزی کرد. در طی این روش، فیکسچر ایمپلنت تیتانیوم از طریق جراحی در استخوان فک قرار میگیرد. این معمولاً تحت بیحسی موضعی، برای اطمینان از راحتی بیمار انجام میشود.
ترمیم و استخوانسازی
پس از کاشت ایمپلنت، یک دوره بهبودی لازم است تا امکان ایجاد انسداد استخوانی، فراهم شود. این فرایند شامل ادغام فیکسچر ایمپلنت با بافت استخوانی اطراف و ایجاد یکپایه قوی و پایدار برای ترمیم دندان است.
اوردنچر یا پروتز بر پایه ایمپلنت چیست؟ مزایا و انواع آن
قرار دادن تکیه گاه و تاج
پس از تکمیل استئواینتگراسیون (ادغام ایمپلنت با استخوان)، یک اباتمنت به فیکسچر ایمپلنت متصل میشود. این بهعنوان یک اتصالدهنده بین ایمپلنت و ترمیم نهایی عمل میکند. در نهایت یک تاج دندانی سفارشی، در بالای اباتمنت قرار داده میشود که ترمیم کامل شده و لبخند بیمار باز میگردد.
کاشت دندان به روش مینی ایمپلنت
چگونه متوجه می شوید که بدن شما تیتانیوم را رد می کند؟
علائم گزارش شده واکنش های تیتانیوم در بدن، به شرح زیر است:
- قرمزی پوست بعد از کاشت ایمپلنت
- کهیر روی لثه و پوست خارجی (کهیر بعد از کاشت ایمپلنت)
- التهاب خارش پوست (اگزما بعد از عمل ایمپلنت دندان)
- درد ایمپلنت
- مرگ بافت اطراف ناحیه ایمپلنت (نکروز)
- واکنش های سمی مانند سندرم ناخن زرد
- از دست دادن استخوان
در صورت مشاهده هر یک از این واکنش ها باید فوراً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
عوامل مؤثر بر موفقیت ایمپلنت دندان
ایمپلنت های تیتانیومی در مقایسه با ایمپلنت های سرامیکی
تیتانیوم، توانایی خاصی برای اتصال به استخوان و تبدیلشدن به بخشی از ایمپلنت در حین التیام دارد، فرایندی به نام osseointegration. این امر، همراه با ماهیت سخت آن، باعث میشود ایمپلنتهای تیتانیوم برای مدت بسیار طولانی دوام بیاورد؛ گاهی حتی برای همیشه. حتی اگر نمیتوانید ایمپلنت را زیر تاج ببینید، برخی از افراد از ظاهر تیتانیوم خوششان نمیآید. اینجاست که ایمپلنت های سرامیکی (زیرکونیا) به کار میآیند.
ایمپلنتهای دندانی سرامیکی، سفید هستند و میتوانند با دندانهای طبیعی شما مطابقت داشته باشند. اگر لثههای شما کمی فرورفته باشند، ممکن است انتخاب بهتری نسبت به تیتانیوم باشد که باعث میشود کمتر دیده شوند.
بااینحال، ایمپلنتهای سرامیکی در مقایسه با تیتانیومی دارای نکات منفی هستند. آنها از مواد شکنندهتر ساخته شدهاند و ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند.
گاهی اوقات، در طول فرایند ساخت، ایمپلنتهای سرامیکی ممکن است آسیب ببینند و خطر شکستگی یا مشکلات بعد از جراحی ایمپلنت دندان را افزایش دهند.
روش های مراقبت از ایمپلنت تیتانیومی
ایمپلنت های تیتانیومی، برای جایگزینی یک دندان از دست رفته استفاده می شوند. آنها دارای یک پایه تیتانیومی با روکش دندان متصل هستند. با ایمپلنت های تیتانیومی، تمیز کردن اطراف خط لثه ایمپلنت و بین دندان های کناری، مهم است.
شل شدن روکش ایمپلنت + راه های درمان
-
دو بار در روز با یک برس نرم دندانها را مسواک بزنید.
-
هنگام کاشت ایمپلنت دندان، ممکن است لازم باشد مسواک معمولی خود را عوض کنید. مسواک ایمپلنت و لثه، ملایمتر هستند؛ اما همچنان در ازبینبردن باکتریها، جرم، پلاک و بقایای مواد غذایی موثقاند. علاوه بر این، مسواکهای برقی با موهای نرم، میتوانند در ازبینبردن باکتریها مؤثرتر باشند.
-
مسواکزدن دو بار در روز ضروری است. مسواکزدن در صبح، به ازبینبردن تجمع باکتریها در هنگام خواب کمک میکند. مسواکزدن در شب، باکتریها و بقایای مواد غذایی را که در طول روز ایجاد میشوند را از بین میبرد و خطر افزایش تجمع در طول شب را کاهش میدهد.
مراقبت های لازم بعد از عمل ایمپلنت دندان -
از خمیردندان با سایندگی کم استفاده کنید.
-
برخی از انواع خمیردندانهای موجود در بازار، میتوانند برای ایمپلنت دندان شما بیش از حد ساینده باشند. خمیردندان حاوی جوششیرین یا خمیردندان سفیدکننده، میتواند به ایمپلنت جدید شما آسیب برساند. به دنبال خمیردندانی باشید که به طور خاص برای ایمپلنتهای دندانی، تاج یا دندانهای حساس، ساخته شده است.
-
اطراف و زیر روکشهای ایمپلنت را مسواک بزنید.
-
تمیزکردن اطراف تاج ایمپلنت مهم است، زیرا باکتریها و پلاکها میتوانند در این ناحیه جمع شوند و خطر شکست ایمپلنت را افزایش دهند. درحالیکه یک مسواک سنتی، میتواند کافی باشد، به برنامه بهداشت دهان خود یک مسواک بیندندانی با سر باریک اضافه کنید. این مسواک شما را قادر میسازد تا اطراف پایه ایمپلنت خود را بهتر تمیز کنید و بهویژه برای ایمپلنتهای پشت دهان، مفید است.
روزانه نخ دندان بکشید؛ استفاده از نخ دندان حتی با ایمپلنت، هنوز یک بخش حیاتی از بهداشت دهان و دندان است. در واقع، نخ دندان کشیدن میتواند تمیزکردن زیر و اطراف ایمپلنت دندان شما را آسانتر کند.
عوارض احتمالی و مراقبت های لازم پس از جراحی دندان
علاوه بر پیروی از یکروال روزانه خوب بهداشت دهان و دندان، موارد دیگری نیز وجود دارد که میتوانید برای مراقبت و نگهداری از ایمپلنت دندان اطمینان حاصل کنید که لبخند زیبای خود را حفظ میکنید. این میتواند شامل موارد زیر باشد:
- از خوردن غذاهای سفت یا جویدن اقلام خودداری کنید: درحالیکه ایمپلنتها قوی ساخته شدهاند، جویدن غذاهای سفت مانند تکههای یخ یا آبنباتهای سفت میتواند باعث شکستگی یا ترک شود. اگر وسایلی مانند مداد یا خودکار را بجوید نیز صادق است.
- از آب داغ اجتناب کنید: این امر بهویژه برای کسانی که دندانمصنوعی دارند صادق است. خیساندن اوردنچر در آب داغ میتواند دندانمصنوعی را منحرف کند و بازگرداندن آن را در جای خود دشوار یا غیرممکن کند.
- در مورد دندانقروچه با دندانپزشک خود صحبت کنید: اگر به شما گفته شده که دندانقروچه دارید یا دندانقروچه دارید، باید با دندانپزشک خود در مورد گزینههای درمانی احتمالی صحبت کنید. دندانقروچه منظم فشار زیادی به ایمپلنت شما وارد میکند و میتواند منجر به شکست ایمپلنت شود.
- سیگار را ترک کنید: میدانید که سیگار برای سلامتی شما مضر است، اما برای لثهها نیز مضر است. سیگارکشیدن میتواند باعث التهاب لثه شود که میتواند لثهها را ضعیف کرده و منجر به شکست ایمپلنت شود.
- به طور منظم در معاینات دندانپزشکی شرکت کنید: درحالیکه ایمپلنتهای دندانی جایگزین دندانهای طبیعی میشوند، این بدان معنا نیست که شما با معاینههای دندانپزشکی، مانند تمیزکردن، تمام شدهاید. تمیزکردن و معاینات منظم دندان به دندانپزشک اجازه میدهد تا سلامت ایمپلنت شما را کنترل کند و به حذف تجمع باکتریایی که ممکن است ازدستدادهاید کمک کند.
مراقبت از ایمپلنت دندان بسیار شبیه به مراقبت از دندانهای طبیعی شما است و به همان اندازه برای اطمینان از حفظ لبخند زیبا و جدید شما مهم است.
قیمت ایمپلنت دندان تیتانیومی چقدر است؟
درک هزینه های مرتبط با ایمپلنت های دندانی تیتانیوم برای افرادی که در فکر این روش متحول کننده هستند، ضروری است. عوامل تاثیر گذار در قیمت ایمپلنت دندان شامل تعداد دندانهای درگیر، موقعیت جغرافیایی و الزامات رویه اضافی میشود.
قیمت ایمپلنت دندان اصفهان (1403)
چه مدت طول می کشد تا ایمپلنت دندان تیتانیومی انجام شود؟
اگر زمان صرف شده از مشاوره اولیه تا معاینه پزشکی و جراحی و قراردادن اباتمنت و در نهایت تاج را در نظر بگیرید، ممکن است ۳ تا ۹ ماه طول بکشد. بااینحال، خیلی به شرایط و تواناییهای شفای فرد بستگی دارد. اگر بیمار علاوهبرآن مجبور به افزایش استخوان یا لیفت سینوس شود، قبل از اینکه هر ایمپلنتی به طور دائم وصل شود، این کار باید قبل از هر چیز انجام شود. به این زمان بهبود/درمان اضافه کنید و بهراحتی میتوانید ۴-۸ هفته اضافه کنید.
ماندگاری ایمپلنت دندان تیتانیومی چقدر است؟
ایمپلنت های دندانی تیتانیومی این پتانسیل را دارند که تا آخر عمر با مراقبت و نگهداری مناسب دوام بیاورند.
طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟
آیا ایمپلنت دندان تیتانیومی برای همه مناسب است؟
درحالیکه کاشت تیتانیوم برای اکثر بیماران مناسب است، برخی شرایط پزشکی یا عوامل سبک زندگی، ممکن است بر کاندیداتوری دریافت ایمپلنت تأثیر بگذارد. مشورت با یک متخصص دندانپزشکی واجد شرایط برای تعیین بهترین گزینه درمانی، ضروری است.
شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت
آیا جراحی کاشت ایمپلنت تیتانیومی دردناک است؟
جراحی کاشت ایمپلنت تیتانیومی، معمولاً تحت بیحسی موضعی انجام میشود و اطمینان حاصل میشود که بیماران در طول عمل راحت هستند. ممکن است مقداری درد و ناراحتی در طول فرایند بهبودی ایجاد شود؛ اما معمولاً میتوان آن را با داروهای مسکن بدون نسخه کنترل کرد.
رژیم غذایی بعد از کاشت ایمپلنت تیتانیوم
پیروی از توصیههای دندانپزشک در مورد رژیم غذایی و عادات غذایی پس از جراحی ایمپلنت ضروری است. در ابتدا، ممکن است غذاهای نرم توصیه شود.
آیا ایمپلنتهای دندانی تیتانیومی مشمول بیمه هستند؟
درحالیکه برخی از طرحهای بیمه دندان، ممکن است بخشی از هزینه ایمپلنتهای دندانی را پوشش دهند، پوششهای بیمه، بستگی به قرارداد بین بیمهگر و بیمهگذار دارد. بیماران باید با ارائهدهنده بیمه خود برای تعیین گزینههای پوشش بیمه، مشورت کنند.
یادداشتی از مرکز ایمپلنت دکتر آرش گلستانه در اصفهان
در نتیجه، به دلیل ویژگیهای استثنایی ایمپلنتهای دندانی تیتانیوم، این نوع از ایمپلنت به طور قابلتوجهی ارتقا یافته است. ایمپلنتهای دندانی تیتانیومی بهعنوان گواهی بر انعطافپذیری، زیستسازگاری و برتری پایدار در حوزه جایگزینی دندان ازدسترفته هستند.
کاوش عمیق ما در مورد مزایای متعدد، انواع مختلف، ملاحظات ایمنی و هزینههای مرتبط، به شما این امکان را میدهد که تصمیمات آگاهانهای اتخاذ کنید که با نیازهای منحصربهفرد بهداشت دهان و دندان شما، هماهنگ باشد.
انتخاب کلینیک مناسب ایمپلنت دیجیتال، نهتنها دسترسی به تخصصهای پیشرفته را تضمین میکند، بلکه رفاه شما را در خط مقدم قرار میدهد. ما اهمیت مقرونبهصرفه بودن در مراقبتهای دندانی را درک میکنیم و مدل قیمتگذاری شفاف ما تلاش میکند تا درمانهای متحولکننده را در دسترس شما قرار دهد.
علاوه بر این، سوابق ما از بررسیهای مداوم بالای مشتریان، نشاندهنده رضایت و اعتمادی است که از مشتریان ارزشمند خود کسب کردهایم.
سفر خود را به سمت لبخندی مطمئن و درخشان با مطب دندانپزشکی دکتر آرش گلستانه آغاز کنید. امروز یک جلسه مشاوره را برنامهریزی کنید و اجازه دهید تیم مجرب ما شما را به سمت مزایای تغییردهنده ایمپلنت دندان تیتانیومی راهنمایی کند.