ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا بهعنوان ماده ترمیمی دندان معرفی شدهاند. رنگ سفید، زیستسازگاری و خواص مکانیکی بالا، باعث شهرت آنها شده است. این ایمپلنتهای دندانی بدون فلز در درجه اول، توسط دندانپزشکان جامع در سراسر جهان تحویل توصیه میشوند. در این مقاله از مطب دکتر آرش گلستانه در اصفهان، در مورد هر چیزی که باید قبل از کاشت ایمپلنت دندان زیرکونیا بدانید، صحبت میکنیم.
فهرست مطالب
- 1 دندانپزشکی زیستسازگار چیست؟
- 2 چه زمانی در مورد جراحی ایمپلنت دندان صحبت کنیم؟
- 3 ایمپلنت زیرکونیا چیست؟
- 4 ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا، چگونه قرار میگیرند؟
- 5 عوارض جانبی ایمپلنت زیرکونیا چیست؟
- 6 ماندگاری ایمپلنت زیرکونیا چقدر است؟
- 7 چرا ایمپلنت زیرکونیا را انتخاب کنیم؟
- 8 چرا برای کاشت ایمپلنت زیرکونیا به کلینیک دندانپزشکی دکتر آرش گلستانه، اعتماد کنیم؟
- 9 سؤالات متداول برای ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا
دندانپزشکی زیستسازگار چیست؟
دندانپزشکی زیستسازگار، فرمی است که از بیو مواد خاص برای سیستمهای دندانپزشکی استفاده میشود. این بر پیوند بین دهان و بدن شما تمرکز میکند و کل بدن شما را تحتتأثیر قرار میدهد. مواد زیستسازگار دندانی، مانند زیرکونیا، مواد غیرسمی هستند که وقتی در دهان استفاده میشوند، روی بدن و سلامتی افراد، تأثیر منفی نمیگذارند. همچنین، دندانپزشکان سعی میکنند از روشهای تهاجمی مانند جراحی، زمانی که روشهای کمتر تهاجمی مانند ایمپلنت زیرکونیا، در دسترس است، اجتناب کنند.
چه زمانی در مورد جراحی ایمپلنت دندان صحبت کنیم؟
دندان ازدسترفته میتواند باعث نگرانیهای جدی برای سلامت دهان شود؛ مانند عدم تعادل بایت، ازدستدادن غیرقابلبرگشت استخوان فک، جویدن نامناسب و ناتوانی در واضح صحبتکردن. به لطف دندانپزشکی زیبایی، روشهای مختلفی برای درمان این عارضه دندانی وجود دارد. شما میتوانید از پروتزهای جزئی متحرک یا بریج، برای جایگزینی دندان ازدسترفته خود بهرهمند شوید. بااینحال راهحل بهتر، میتواند جراحی ایمپلنت باشد.
ایمپلنت زیرکونیا چیست؟
زیرکونیا یک ماده سرامیکی جامد بوده که درعینحال بسیار زیستسازگار است. به همین دلیل است که ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا، بهعنوان جایگزین ایمنتری برای ایمپلنتهای فلزی، به بازار عرضه میشوند. در مقایسه با تیتانیوم، آنها با حفظ پلاک و جرم کمتر، سلامت لثه و سلامت کلی شما را بهبود میبخشند.
جراحی لثه چیست؟
ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا، چگونه قرار میگیرند؟
ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا، ریشههای دندانمصنوعی هستند که با جراحی در استخوان فک قرار میگیرند تا دندان جایگزین را نگه دارند. ایمپلنتها برای حمایت به دندانهای مجاور دیگر وابسته نبوده و شبیه دندانهای طبیعی انسان هستند. ایمپلنتهای دندانی شامل سه جزء هستند که با یکدیگر برای جایگزینی دندانهای ازدسترفته کار میکنند: خود ایمپلنت، اباتمنت و تاج چینی.
عوارض جانبی ایمپلنت زیرکونیا چیست؟
جراحی ایمپلنت زیرکونیا، روشی بیخطر است که به طور قابلتوجهی کیفیت سلامت دهان و دندان شما را بهبود میبخشد. بااینحال، مانند هر جراحی دیگری، این روش ممکن است خطراتی برای سلامتی، مانند درد، بیحسی یا عفونت در محل کاشت داشته باشد. شما باید نکات توصیه شده پس از مراقبت را دنبال کنید؛ مانند مصرف برخی داروها برای طولانی کردن نتایج و جلوگیری از عفونت دندان.
عوارض احتمالی جراحی دندان
ماندگاری ایمپلنت زیرکونیا چقدر است؟
ایمپلنت زیرکونیا با مراقبت منظم از دهان، میتواند یکعمر دوام بیاورد. بااینحال، عوامل مختلفی ممکن است بر نتایج تأثیر بگذارد. تراکم استخوان موجود، ترمیم، بهداشت فردی و سبک زندگی از جمله این عوامل هستند. ایمپلنتهای زیرکونیا از میزان موفقیت بالایی برخوردار هستند، اگرچه ممکن است به دلیل خونرسانی ضعیف، سیگارکشیدن، بهداشت نامناسب دهان و دندان یا کمبود بافت لثه، با شکست مواجه شده و در دسته ایمپلنت های ناموفق جای بگیرند.
چرا بعد از ایمپلنت دندان، نباید از لبنیات استفاده کرد؟
چرا ایمپلنت زیرکونیا را انتخاب کنیم؟
امروزه در میان تمامی سرامیکهای دندانی، این ماده که به زیرکونیا نیز معروف است، به دلیل خواص بیولوژیکی، مکانیکی و نوری، یک ماده چندمنظوره است. برخی از مزایای ایمپلنت دندان زیرکونیا عبارتاند از:
زیبا و دلانگیز
بسیاری از بیماران و دندانپزشکان، ایمپلنتهای سرامیکی زیرکونیا را دوست دارند؛ زیرا کاملاً سفید بوده و ظاهر دندانهای طبیعی را تقلید میکنند. ایمپلنتهای سرامیکی از ایمپلنتهای فلزی فاصله زیادی دارند؛ زیرا بهمرورزمان به دلیل خوردگی، لثهها را تیره نمیکنند و یونهای فلزی را در استخوان و بافت لثه آزاد نمیکنند.
آلرژی و حساسیت
بیمارانی که ایمپلنتهای فلزی سنتی را انتخاب کردهاند، اغلب از تحریک، ناراحتی یا التهاب ناحیه ایمپلنت، شکایت دارند. این مشکلات میتواند منجر به عوارض ایمپلنت و سایر مشکلات سلامت سیستمیک شود. در مقابل، ایمپلنت دندان زیرکونیا ضد حساسیت است و یک انتخاب عالی برای بیماران مبتلا به اختلالات ایمنی، حساسیت به فلزات یا سایر نگرانیهای سلامتی است.
مقاوم در برابر خوردگی
زیرکونیا در برابر خوردگی گالوانیکی مقاوم است و گرما یا الکتریسیته را هدایت نمیکند. بهعنوان یک ماده بیاثر، هیچگونه واکنش شیمیایی ایجاد نکرده و بر حفظ سلامت دهان و دندان تأثیر نمیگذارد. آنها همچنین نارسانا هستند و باعث میشوند رشد باکتریها، کمتر اتفاق بیفتد.
نگهداری و دوام
ایمپلنتهای زیرکونیا به دلیل استحکام و دوام طولانیمدت خود که برای تحمل فشار جویدن قابلتوجه ساخته شده است، شناخته میشوند. مراقبت از این ایمپلنتها نیز آسان است، زیرا بر خلاف ایمپلنتهای فلزی، پلاکهای باکتری دوست را جذب نمیکنند.
طراحی تک تکه
ایمپلنت سرامیکی زیرکونیا با طرح یکتکه، تولید میشود. این بدان معنی است که میتوان آن را مستقیماً در زیر خط لثه، بدون نیاز به دوره نقاهت، کاشت؛ بنابراین، این یک گزینه عالی برای بیمارانی است که نمیخواهند تا شش ماه برای ایمپلنتهای خود منتظر بمانند.
بدون شکاف میکرو
در ایمپلنتهای تیتانیوم سنتی، پس از قراردادن فلز در زیر خط لثه، ممکن است شکافهای میکرو آشکار شوند. به علت طراحی یکتکه زیرکونیا، هیچ شکاف کوچکی برای قراردادن به وجود نمیآید.
پیوند بهتر با استخوان
پیوند طولانیمدت دندان با استخوان در هنگام استفاده از سرامیک زیرکونیا مشابه یا بهتر از ایمپلنتهای تیتانیوم است. این برای بیمارانی با ایمپلنتهای ناموفق که نیاز به راهحل پایدارتری برای نیازهای بهداشت دهان و دندان خود دارند، عالی است.
به تجمع پلاک کمک نمیکند
ایمپلنتهای سرامیکی زیکونیا، به دلیل سطح صافی که دارند، از چسبندگی پلاک و باکتریها جلوگیری میکنند و در نتیجه لبخند و دهان سالمتری دارند. این امر مانع از شکست ایمپلنت به دلیل باکتری و التهاب میشود.
ظرفیت بالا
وقتی صحبت از زیرکونیا در مقابل ایمپلنتهای فلزی میشود، زیرکونیا نسبت به تیتانیوم استقامت بیشتری دارد. این ایمپلنتها میتوانند تا ۱۵۰ پوند نیروی قبل از شکستگی و ترک را تحمل کنند که برای بیماران در هر سن و اندازه، مفید است.
بدون حساسیت
بسیاری از بیماران نگران قراردادن فلز در دهان خود هستند و به دنبال پروتزهای دندانی جامعتری هستند. ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا، از فلز تشکیل نشده، عاری از مواد حساسیتزا بوده و رویکردی جامعتر را بدون ایجاد پری ایمپلنت، ارائه میدهند.
پاککننده
حاشیههای کاشت زیرکونیا، در خط لثه قرار میگیرد؛ درحالیکه تیتانیوم در زیر خط لثه کاشته میشود. این گزینه قرارگرفتن بالاتر از سطح لثه، به بیمار کمک میکند تا ایمپلنت را تمیزتر نگه داشته و بافت لثه را به دلیل بهداشت بهتر دهان، حفظ کند.
عوامل مؤثر بر موفقیت ایمپلنت دندان
چرا برای کاشت ایمپلنت زیرکونیا به کلینیک دندانپزشکی دکتر آرش گلستانه، اعتماد کنیم؟
در این مقاله همه چیز را در مورد ایمپلنت دندان زیرکونیا توضیح دادیم. مطب دکتر گلستانه، جراح فک و صورت در اصفهان، این آمادگی را دارد که در صورت درنظرگرفتن ایمپلنت دندان در اصفهان، شما را بهظاهر ایدئال خود برساند. برای مشاوره با متخصصان باتجربه ایمپلنت، با ما تماس بگیرید.
سؤالات متداول برای ایمپلنتهای دندانی زیرکونیا
آیا ایمپلنتهای زیرکونیا ایمن هستند؟
ایمپلنتهای زیرکونیا دارای تأییدیه FDA بوده و دارای سطوح سخت و نامحلول هستند.
آیا زیرکونیا میتواند باعث آلرژی شود؟
زیرکونیا با کاهش حبسکردن پلاک، بهندرت باعث واکنشهای التهابی یا آلرژی میشود.
چگونه از ایمپلنت زیرکونیا مراقبت کنیم؟
شما باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده و برای اطمینان از موفقیت ایمپلنت خود، معاینات منظم دندانپزشکی را برنامهریزی کنید.
کاندیدای مناسب برای کاشت زیرکونیا کیست؟
جراحی ایمپلنت دندان میتواند یک درمان ترمیمی مناسب برای دندانهای تک، چندتایی یا به طور کامل ازدسترفته باشد.