ایمپلنت بدون جراحی چگونه است ؟

بدون دیدگاه
مقالات
کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی

ایمپلنت بدون جراحی یکی از جدیدترین متدهای روش‌های کاشت دندان است که با استفاده از آن می‌توانید در سریع ترین زمان ممکن، دندان از دست رفته خود را جایگزین کنید.

ایمپلنت بدون جراحی چیست ؟

روش ایمپلنت بدون جراحی، همان ایمپلنت پانچ است که اصطلاحا به آن فلپ لس گفته می شود . در این روش جراح باید از وضعیت اناتومیک استخوان زیرین اطلاع کافی داشته باشد. برای این منظور انجام سی بی سی تی ضروری است در صورتیکه وضع استخوان در نمای رادیوگرافی مناسب باشد و نیاز به پیوند استخوان و اعمال اضافی مانند اکسپنشن استخوان نباشد از روش فلپ لس می توان استفاده کرد.

در این روش محل قرار گیری ایمپلنت دندانی با یک وسیله مخصوص به اندازه قطر ایمپلنت پانچ می شود و از همان ناحیه ایمپلنت دندان قرار داده می شود. از مزایای این روش ورم کمتر و عدم برش در ناحیه و کاهش تحلیل استخوان است. باید توجه داشت در همه شرایط این روش توصیه نمی شود و در صورت کاربرد نامناسب می تواند عوارضی مانند سوراخ شدن و پرفوراسیون استخوان ایجاد کند.

چرا از ایمپلنت بدون جراحی استفاده می‌کنیم ؟

کاشت دندان یا ایمپلنت (Implant) بهترین انتخاب برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. شاید برای بسیاری از ما حتی تصور عارضه‌ای به نام بی‌دندانی سخت باشد ولی متاسفانه به دلایل زیادی این احتمال وجود دارد که یک یا چند دندان خود را از دست بدهیم. تاچند دهه پیش اگر چنین اتفاقی می‌افتاد هیچ راهی غیر از استفاده از دندان‌های مصنوعی نبود ولی خوشبختانه، هم اکنون قراردادن ایمپلنت‌ها در فک و یا کاشت دندان ساده است و ناراحتی خاصی را به دنبال ندارد و تا پایان عمر می‌تواند نقش دندان واقعی را ایفا نماید. در بیمارانی که از نظر بافت لثه و استخوان دارای وضعیت مناسبی باشند، می‌توان کاشت دندان را بدون نیاز به جراحی گسترده و با روشی ساده و با کمترین اندازه درد و خونریزی برای بیمار انجام داد.

شرایط کاشت ایمپلنت بدون جراحی

روش انجام ایمپلنت بدون جراحی

ایمپلنت بدون جراحی یک نوع کاشت ایمپلنت دندان است، که در آن لثه برش زده نمی شود و در نتیجه بخیه کردن نیز ندارد. این عمل فقط در صورتی امکان پذیر است که استخوان  به اندازه کافی موجود باشد تا دندانپزشک دید مستقیم داشته باشد و بتواند ایمپلنت دندان را جایگذاری کند. این عمل با استفاده از surgical guide و بدون خونریزی و درد انجام می شود و به دو صورت در بین عموم مطرح است :

۱- کاشت دندان به روش پانچ:

زمانیکه بیمار از بافت لثه و استخوان مناسبی برخوردار باشد، کاشت دندان توسط دندانپزشک بدون جراحی و با حداقل درد و خونریزی صورت می گیرد، بدین ترتیب به دلیل عدم آسیب رسانی به بافت اطراف ایمپلنت دندان، دندان کاشته شده سریعتر با استخوان جوش می خورد و زمان درمان به حداقل می رسد.

۲- کاشت دندان به روش لیزر:

یکی از کاربردهای لیزر درعصر حاضر، کاشت دندان و ایمپلنت است. لیزر در کاشت دندان جهت کمک به جای‌گذاری ایمپلنت و ضد عفونی کردن سطح ایمپلنت دندان، فرم دهی بافت نرم و … کاربرد دارد که این روش نیز چون بدون جراحی است، درد و خونریزی در آن بسیار کم است.
کاشت دندان بدون جراحی بسیار برای افراد دیابتی، سیگاری، افرادی که عرض و ارتفاع استخوانشان بسیار کم است، افرادی که نیاز به روکش فوری دارند و کسانی که ترس از جراحی دارند، مناسب است.

مزایای کاشت ایمپلنت بدون جراحی

از مزایای کاشت ایمپلنت بدون جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش زمان کاشت دندان
  • کاهش درد بعد از کاشت دندان
  • کاهش تورم بعد از کاشت دندان
  • جلوگیری از تحلیل استخوان بعد از کاشت دندان
  • کاهش خونریزی بعد از کاشت دندان
  • خوردن غذای طبیعی بلافاصله بعد از کاشت دندان
  • انجام کارهای عادی روزمره بلافاصله بعد از کاشت دندان
  • حفظ لثه بین‌دندانی و درنتیجه ایجاد زیبایی در دندان‌های جلو و جلوگیری از گیر غذایی در دندان‌های عقب.

مزایای کاشت ایمپلنت بدون جراحی

ایمپلنت بدون جراحی برای چه اشخاصی مناسب است؟

ایمپلنت بدون جراحی، بهترین روش کاشت دندان برای اشخاص زیر است:

  • بیماران سیگاری
  • بیماران دیابتی
  • بیمارانی که عرض استخوانی کمی دارند و به آن‌ها جراحی‌های وسیع پیوند استخوان پیشنهاد شده است.
  • بیمارانی که ارتفاع استخوانی کمی دارند و به آن‌ها جراحی‌های پیشرفته جابجایی عصب پیشنهاد شده است.
  • کسانی که نیاز به روکش فوری دارند.
  • کسانی که از جراحی می‌ترسند.

 معایب ایمپلنت بدون جراحی

درصورتی‌که جراح تجربه انجام این روش را نداشته باشد، و نتواند مسیر استخوان را از روی لثه پیدا کند، ممکن است بخشی از ایمپلنت را به سمت لثه هدایت کند که باعث از دست رفتن ایمپلنت در کوتاه‌مدت یا بلندمدت می‌شود.

 

نوشتهٔ پیشین
کاشت ایمپلنت در افراد مبتلا به دندان قروچه
نوشتهٔ بعدی
عوامل مؤثر بر موفقیت ایمپلنت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست