عوامل مؤثر بر موفقیت ایمپلنت دندان

بدون دیدگاه
مقالات
عوامل مؤثر بر موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت

موفقیت ایمپلنت دندان به طرح درمان درست پروتزی، جراحی مناسب و انتخاب سیستم ایمپلنت معتبر و خوب و شرایط سیستمیک و فیزیکی مناسب بیمار بستگی دارد. برای دریافت یک ایمپلنت دندانی موفق، لثه سالم و استخوان کافی نیاز است و پس از دریافت ایمپلنت هم باید سلامت لثه و بافت های دهانی حفظ شود و بهداشت دهان و دندان حتی بیشتر از گذشته رعایت گردد.ملاقات های متعدد با دندانپزشک می تواند موفقیت طولانی مدت ایمپلنت را تضمین کند.

علت از دست رفتن ایمپلنت می تواند ناشی از جراحی نامناسب در اثر بی تجربگی دندانپزشک، عدم طرح درمان مناسب پروتز و عدم طراحی درست پروتز و پخش نیروی ناصحیح بعد از تحویل پروتز به بیمار باشد. ازجمله علل دیگر، انتخاب سیستم های ایمپلنت با کیفیت پایین است که به خصوص در مراحل پروتز بسیار تاثیرگذار است و چه بسا با بعضی از انواع ایمپلنت دندان که کیفیت بالایی ندارند هیچ‌گاه امکان انجام درمان‌های پروتزی مطلوب فراهم نخواهد بود.

عوامل تأثیرگذار در موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت

بهداشت بیمار، استعمال دخانیات و ابتلا به بعضی از بیماری های  سیستمیک  نظیر دیابت، بیماری های استخوانی و مصرف بعضی از داروها، تروما و ضربه به ایمپلنت و فعالیت های پارافانکشن نظیر سایش های دندانی و دندان قروچه در موفقیت ایمپلنت ها بسیار تاثیر گذار است.

دوره ترمیم استخوان اطراف ایمپلنت

اغلب موارد امکان درمان پروتزی بلافاصله پس از جراحی ایمپلنت وجود ندارد و باید به ایمپلنت زمان داده شود تا با استخوان ادغام شود و استخوان شروع به اتصال به فیکسچر کند. دراین مدت که می تواند چند ماه باشد بیمار فعالیت‌های معمول مانند خوردن، نوشیدن و صحبت کردن را دارد ولی در روزهای اول باید دقت شود که از خوردن غذاهای سفت و برخورد آن ها با محل جراحی ایمپلنت اجتناب کند.

بهداشت دهانی باید مطلوب و مناسب باشد و بطور معمول انجام شود. برای رعایت بهداشت دهان پس از کاشت ایمپلنت اغلب نیاز به استفاده از دهانشویه ها می باشد. چنانچه محل ایمپلنت در نواحی جلوی دهان است و بیمار نیازمند به داشتن دندان در طول این چند ماه است می توان پروتز موقتی از نوع متحرک یا ثابت برای بیمار ساخت.

آیا ایمپلنت پس می زند؟

در صد موفقیت انجام ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که در بیماران مختلف متفاوت است. حتی این مسئله در مورد ایمپلنت فک بالا و پایین نیز تفاوت دارد. به طور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت دندان ۹۵% گزارش شده است.

بهترین حالت قرار دادن ایمپلنت قرار دادن ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان است. در صورتی که دندان از دست رفته، عفونی نباشد و مقدار زیادی استخوان در اثر عفونت از دست نرفته باشد، شانس زیادی برای برای جایگزینی همزمان ایمپلنت دندان وجود دارد.

در مورد دندان هایی خلفی که معمولاً چند ریشه هستند و مخصوصاً اولین دندانهای خلفی بزرگ که دو یا سه ریشه است، جایگزین همزمان دندان کشیده و ایمپلنت معمولاً مقدور نیست و بهتر است حدود ۶ هفته صبر کرد.

معمولاً پس از کشیدن دندان، مقداری تحلیل استخوان اتفاق می افتد، دندانپزشک تا حد امکان سعی می کند بلافاصله پس از کشیدن دندان اگر شرایط فراهم باشد، ایمپلنت را در حفره ی دندان کشیده شده جایگزین کند.

 

 

نوشتهٔ پیشین
ایمپلنت بدون جراحی چگونه است ؟
نوشتهٔ بعدی
در رفتگی فک صورت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست