۷ نوع مختلف دندان‌مصنوعی

بدون دیدگاه
مقالات
انواع مختلف دندان مصنوعی | دکتر آرش گلستانه در اصفهان

آیا برخی یا همه دندان‌های خود را از دست داده‌اید؟ دندان‌مصنوعی ممکن است راه‌حلی باشد که برای بازگرداندن لبخند، بهبود توانایی جویدن و جلوگیری از مشکلات بیشتر دندانی به آن نیاز دارید. در این مقاله از سایت دکتر آرش گلستانه در اصفهان، به دلایل اهمیت دندان‌مصنوعی برای سلامت دهان و انواع مختلف آن توضیح می‌دهیم.

تماس با ما

دندان‌مصنوعی راه‌حل خوبی برای زمانی است که شما دندان‌های خود را از دست داده‌اید.

پروتزها، ابزارهای مصنوعی هستند که جایگزین دندان‌های ازدست‌رفته و بافت‌های اطراف می‌شوند. آنها معمولاً سفارشی ساخته می‌شوند تا متناسب با دهان شما باشند و عملکرد دندان، ظاهر (لبخند) و کیفیت کلی زندگی شما را بهبود بخشند. پروتزها بسته به تعداد دندان‌های ازدست‌رفته، می‌توانند کامل یا جزئی باشند و می‌توانند توسط ایمپلنت‌های دندانی، لثه‌ها یا دندان‌های موجود پشتیبانی شوند.

پروتزهای مصنوعی، برای سلامت دهان و دندان بسیار مهم هستند؛ زیرا، به حفظ فرم صورت شما و جلوگیری از جابه‌جایی دندان‌های باقی‌مانده کمک می‌کنند. اگر دندان‌های ازدست‌رفته را جایگزین نکنید، دندان‌های باقی‌مانده ممکن است شروع به حرکت و کج‌شدن کنند و باعث ایجاد شکاف، مشکلات بایت و بیماری لثه شوند. دندان‌مصنوعی همچنین توانایی صحبت‌کردن، خوردن و لبخندزدن را بهبود می‌بخشد که می‌تواند عزت‌نفس شما را افزایش دهد و مزایای شخصی زیادی دارد.

دندان مصنوعی | مطب دکتر آرش گلستانه

ایمپلنت دندان بهتر است یا پروتز دندان؟

هفت نوع پروتز مختلف وجود دارد که هر کدام برای شرایط متفاوتی مناسب هستند:

  • دندان‌مصنوعی کامل
  • پروتز پارسیل (پروتز پارسیل متحرک و پروتز پارسیل بریج ثابت)
  • دندان‌مصنوعی فوری
  • پروتزهای اسنپ این
  • اوردنچر
  • پروتزهای اقتصادی
  • دندان‌مصنوعی سفارشی

دندان‌مصنوعی را می‌توان از مواد مختلفی از جمله رزین اکریلیک، چینی و حتی مواد انعطاف‌پذیر مانند پلی‌کربنات ساخت. هر ماده مزایا و معایب خاص خود را دارد، مانند دوام، هزینه و ظاهر.

دلایل از دست دادن دندان

دندان‌مصنوعی کامل

پروتزهای کامل، نوعی پروتز هستند که برای جایگزینی یکباره همه دندان‌های شما (فک بالا یا پایین یا هر دو) استفاده می‌شود. آنها به‌گونه‌ای به‌صورت سفارشی ساخته شده‌اند تا با خطوط لثه و استخوان فک شما، مطابقت داشته و شباهت زیادی به دندان‌های طبیعی شما داشته باشند. پروتز روی لثه قرار می‌گیرد، زیرا هیچ دندانی برای چسباندن روی آن وجود ندارد. پروتزهای کامل، متحرک هستند.

دکتر آرش گلستانه:مزیت پروتزهای کامل این است که می‌توانند توانایی جویدن و صحبت‌کردن شما را بازیابی کنند که کیفیت کلی زندگی شما را بهبود می‌بخشد. آنها همچنین ظاهر شما را بهبود می‌بخشند و اعتمادبه‌نفس شما را افزایش می‌دهند.

دکتر آرش گلستانه

بااین‌حال، برخی از معایب برای این دندان‌مصنوعی وجود دارد؛ به‌عنوان‌مثال، ممکن است مدتی طول بکشد تا به آن عادت کنید و ممکن است در ابتدا احساس ناراحتی یا شل‌شدن دندان، داشته باشید؛ علاوه بر این، آنها نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند و ممکن است به‌مرورزمان، نیاز به تنظیم یا تعویض داشته باشند.

برای مراقبت از دندان‌مصنوعی کامل خود، آنها را به طور منظم با یک برس نرم و صابون ملایم یا پاک‌کننده پروتز، تمیز کنید. از استفاده از پاک‌کننده‌های ساینده یا خمیردندان که می‌تواند به سطح دندان‌مصنوعی شما آسیب برساند، خودداری کنید.

همچنین باید دندان‌های مصنوعی خود را بعد از غذا و قبل از خواب، بشویید و آنها را در محلول تمیزکننده دندان‌مصنوعی خیس کنید تا باکتری‌ها و لکه‌ها از بین بروند. همیشه شست‌وشوی پروتزهای دندانی خود را بادقت انجام دهید، تا از افتادن یا شکستن آنها جلوگیری شود. چک آپ‌های منظم را با دندانپزشک خود را برنامه‌ریزی کنید تا مطمئن شوید که دندان‌مصنوعی شما در شرایط خوبی است.

دندان‌مصنوعی جزئی

پروتز پارسیل نوعی از دندان‌مصنوعی است که در مواقعی استفاده می‌شود که برخی از دندان‌ها، اما نه همه آنها از بین رفته باشد. آنها به شما این امکان را می‌دهند که دندان‌های موجود را حفظ کنید، بیشتر حتی از آنها به‌عنوان لنگر استفاده می‌کنند. بسته به نیاز و ترجیحات شما، آنها می‌توانند قابل‌جابه‌جایی یا ثابت باشند.

دندان مصنوعی تکه ای | سایت دکتر آرش گلستانه در اصفهانپروتزهای جزئی متحرک، برای بیرون آوردن و تمیزکردن روزانه طراحی شده‌اند. آنها از دندان‌های جایگزین متصل به پایه‌ای به رنگ لثه، تشکیل شده‌اند که توسط یک چارچوب فلزی، در جای خود ثابت می‌شود. این فریم‌ورک، روی دندان‌های طبیعی باقیمانده شما می‌چسبد تا پایداری و پشتیبانی، ایجاد کند.

دکتر آرش گلستانه: پروتزهای جزئی متحرک، گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه است که می‌تواند به بازیابی توانایی جویدن، صحبت‌کردن و بهبود ظاهر شما کمک کند.

از طرف دیگر پروتزهای جزئی ثابت، به طور دائم به دندان‌های طبیعی باقی‌مانده شما متصل می‌شوند. آنها روی دندان‌های طبیعی شما در دو طرف شکاف چسبانده می‌شوند. پروتزهای پارسیل ثابت، گزینه‌ای پایدارتر و مطمئن‌تری نسبت به پروتزهای متحرک جزئی هستند، اما همچنین گران‌تر بوده و به کارهای دندانپزشکی گسترده‌تری نیاز دارند.

صرف‌نظر از نوع پروتز پارسیل که انتخاب می‌کنید، مهم است که از آنها به‌درستی مراقبت کنید.

شما باید هر روز، پروتزهای جزئی خود را با یک برس نرم و صابون ملایم یا پاک‌کننده دندان‌مصنوعی، تمیز کنید. اگر پروتزهای جزئی متحرک دارید، باید قبل از رفتن به رختخواب نیز آنها را بردارید تا لثه‌ها استراحت کنند. فراموش نکنید که دندان‌ها و لثه‌های طبیعی باقی‌مانده را به طور کامل تمیز کنید تا از پوسیدگی و بیماری لثه، جلوگیری شود.

10 دلیل برای جایگزینی دندان از دست رفته

دندان‌مصنوعی فوری

پروتز فوری، نوعی از دندان‌مصنوعی است که بلافاصله پس از کشیدن دندان‌های باقیمانده در دهان، قرار می‌گیرد. آنها به‌صورت سفارشی و متناسب با لثه و استخوان فک شما ساخته می‌شوند و می‌توانند پروتز کامل یا جزئی باشند. پروتزهای فوری برای کمک به حفظ ظاهر و عملکرد خود در حین بهبود لثه‌ها و ساخت پروتزهای دائمی، طراحی شده‌اند.

مزیت پروتزهای فوری این است که می‌توان آن‌ها را بلافاصله پس از برداشتن دندان‌ها در دهان قرارداد؛ بنابراین لازم نیست در طول فرایند بهبودی، بدون دندان بمانید.

دکتر آرش گلستانه | متخصص جراحی دهان، فک و صورت اصفهان

پروتزهای اسنپ این (پروتزهای مصنوعی با پشتیبانی از ایمپلنت)

پروتزهای اسنپ این که به‌عنوان پروتزهای مصنوعی با پشتیبانی از ایمپلنت نیز شناخته می‌شوند، نوعی از دندان‌مصنوعی هستند که به ایمپلنت‌های دندانی در استخوان فک شما متصل می‌شوند. به آن‌ها «snap-in» می‌گویند؛ زیرا، روی ایمپلنت‌های دندانی که در استخوان فک شما قرار داده شده‌اند، می‌چسبند.

آنها می‌توانند پروتزهای کامل یا جزئی بوده و به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که پایدارتر و ایمن‌تر از پروتزهای سنتی باشند. پروتزهای مصنوعی با پشتیبانی از ایمپلنت، شامل دندان‌های جایگزین متصل به پایه‌ای به رنگ لثه هستند که روی یک سری اباتمنت، روی ایمپلنت‌های دندانی، می‌چسبند.

 پروتزهای مصنوعی با پشتیبانی از ایمپلنت، نسبت به پروتزهای سنتی، پایدارتر و ایمن‌تر هستند که به شما کمک می‌کند راحت‌تر بجوید و صحبت کنید. آنها همچنین بیشتر شبیه دندان‌های طبیعی هستند که می‌تواند اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس شما را بهبود بخشد؛ بااین‌حال، پروتزهای اسنپ این، گران‌تر بوده و نسبت به پروتزهای سنتی نیاز به کارهای دندانپزشکی بیشتری دارند.

ایمپلنت‌های دندانی: آیا آنها آینده دندانپزشکی هستند؟

اوردنچر

اوردنچر روی لثه می‌نشیند؛ اما توسط ایمپلنت‌های دندانی ثابت می‌شود و اغلب پروتز کامل است. اگر چه جزئی آن نیز وجود دارد. آنها متحرک بوده و مانند پروتزهای اسنپ این هستند. آنها توسط ایمپلنت‌ها یا یک میله فلزی که در لثه کاشته شده است، پشتیبانی می‌شوند.

دکتر آرش گلستانه: مزیت بزرگ اوردنچر این است که نمی‌توانند به‌راحتی از جای خود خارج شوند. شما می‌توانید بدون هیچ نگرانی به چیزی سخت، گاز بزنید. آنها ظاهری طبیعی و ایمن دارند که می‌تواند اعتمادبه‌نفس را بهبود بخشد. بااین‌حال، آنها به یک روش دندانپزشکی کاملاً گسترده، نیاز دارند.

نوآوری های هیجان انگیز ایمپلنت های دندانی در سال 2024

دکتر آرش گلستانه | متخصص ایمپلنت و جراحی فک در اصفهان ارائه دهنده ایمپلنت دیجیتال

تفاوت اوردنچر دندان با ایمپلنت

دندان‌مصنوعی ارزان (پروتزهای اکونومی)

پروتزهای اکونومی، نوعی از دندان‌مصنوعی هستند که به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که نسبت به سایر انواع دندان‌مصنوعی، مقرون‌به‌صرفه‌تر باشند. آنها عمومی هستند؛ بنابراین برای تناسب با دهان شما سفارشی نشده‌اند. علاوه بر این، پروتزهای اقتصادی ممکن است ظاهر طبیعی نداشته و بیشتر از پروتزهای سفارشی، در دید باشند.

مزیت بزرگ پروتزهای اقتصادی، مقرون‌به‌صرفه‌تر بودن آنها نسبت به انواع دیگر دندان‌های مصنوعی است که می‌تواند آنها را به گزینه خوبی برای افرادی با بودجه کم تبدیل کند. بااین‌حال، پروتزهای اقتصادی ممکن است؛ مانند انواع دیگر پروتزها، بادوام، راحت و از نظر زیبایی، خوشایند نباشند.

آنها همچنین ممکن است نیاز به تعویض مکرر داشته باشند، زیرا اغلب از مواد باکیفیت پایین‌تر ساخته شده‌اند. این می‌تواند به هزینه طولانی‌مدت آنها بیفزاید.

عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان

دندان‌مصنوعی سفارشی

دندان مصنوعی سفارشی | ایمپلنت دیجیتال دکتر آرش گلستانه

پروتزهای سفارشی که به‌عنوان پروتزهای شخصی نیز شناخته می‌شوند، نوعی از دندان‌مصنوعی هستند که به طور خاص، برای تناسب با دهان شما، طراحی شده‌اند. بیشتر پروتزهایی که قبلاً ذکر شد، پروتزهای سفارشی هستند: دندان‌مصنوعی سفارشی برای آناتومی منحصربه‌فرد دهان شما سفارشی شده‌اند که می‌تواند آنها را راحت‌تر و ایمن‌تر از سایر پروتزها کند. آنها به‌طورکلی ظاهری طبیعی دارند و می‌تواند به بهبود ظاهر کلی و افزایش اعتمادبه‌نفس شما کمک کند.

دندانپزشک شما قالب‌های دقیقی از دهان شما می‌گیرد و قالبی ایجاد می‌کند که برای ساختن دندان‌مصنوعی شما، استفاده می‌شود. این فرایند، یک تناسب دقیق را تضمین می‌کند که می‌تواند ناراحتی و لغزش را به حداقل برساند. این پروتزها را می‌توان به‌گونه‌ای سفارشی کرد که با شکل، اندازه و رنگ دندان‌های طبیعی شما، مطابقت داشته باشد.

کدام دندان‌مصنوعی را انتخاب کنم؟

هنگامی که صحبت از انتخاب نوع مناسب پروتز می‌شود، عوامل مختلفی باید در نظر گرفته شود. دندانپزشک با شما همکاری خواهد کرد، تا بهترین گزینه را بر اساس نیازهای فردی و وضعیت سلامت دهان و دندان شما تعیین کند.

اگر چند دندان ازدست‌رفته دارید، پروتز پارسیل گزینه خوبی است. اگر تمام دندان‌های خود را از دست داده‌اید، ممکن است دندان‌مصنوعی کامل لازم باشد. اگر به دنبال گزینه‌ای پایدارتر و مطمئن‌تر هستید، دندان‌مصنوعی یا اوردنچر با ایمپلنت، ممکن است انتخاب مناسبی باشد.

ایمپلنت بدون جراحی

شما همچنین باید بودجه خود را در نظر بگیرید، زیرا برخی از انواع پروتز، گران‌تر از سایرین هستند.

یادداشتی از مرکز ایمپلنت دیجیتال دکتر آرش گلستانه

دکتر آرش گلستانه، متخصص ایمپلنت در اصفهان

در نهایت، بهترین نوع پروتز برای شما، به نیازها و ترجیحات فردی شما بستگی دارد. ما میتوانیم شما را در فرایند تصمیم‌گیری راهنمایی کرده و بهترین گزینه‌ها را برای دستیابی به لبخندی سالم، کاربردی و طبیعی به شما پیشنهاد کنیم.

هنوز در مورد دندان‌مصنوعی مطمئن نیستید؟ شاید ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت فوری ارزش خواندن را داشته باشند.

نوشتهٔ پیشین
جراحی زنانه سازی صورت | راهنمای کامل FFS
نوشتهٔ بعدی
ایمپلنت با بیمه در اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/drgolestaneh/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/drgolestaneh/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464