راهنمای کامل رژیم غذایی بعد از ایمپلنت دندان

بدون دیدگاه
مقالات
راهنمای کامل رژیم غذایی بعد از ایمپلنت دندان | دکتر آرش گلستانه

ایمپلنت‌های دندانی نزدیک‌ترین چیز به دندان‌های واقعی هستند که یک فرد می‌تواند داشته باشد. جایگزینی دندان‌های ازدست‌رفته با ایمپلنت‌های دندانی، می‌تواند صحبت‌کردن و رژیم غذایی را آسان‌تر کرده و به حفظ ساختار فک و ظاهر صورت کمک کند.

 قبل از انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان، غیرمعمول نیست که بیماران به آمادگی کمی نیاز داشته باشند تا بهترین شانس موفقیت را به درمان بدهند. این ممکن است شامل تغییر رژیم غذایی، ترک سیگار یا بازگرداندن لثه‌ها به‌سلامت پس از تجربه بیماری لثه باشد. دانستن اینکه بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه چیزی بخورید، به همان اندازه مهم است که به تسهیل بهبودی کمک می‌کند و می‌تواند به شما کمک کند ایمپلنت‌های دندانی، پل All-On-4® یا پروتزهای نگهدارنده ایمپلنت را تا زمانی که ممکن است، سالم نگه دارید.

تماس با ما

 موفقیت طولانی‌مدت هر درمان دندانپزشکی یا پزشکی، می‌تواند تا حد زیادی به کاری که در مرحله بهبودی انجام می‌دهید بستگی داشته باشد، و درحالی‌که جراحی ایمپلنت دندان، یک روش کم تهاجمی است، توجه دقیق به رژیم غذایی، استراحت و هیدراتاسیون، به تضمین بهبود سریع‌تر کمک می‌کند. خوردن غذاهای مناسب، مواد مغذی موردنیاز بدن را برای کاهش التهاب و ارتقای بهبودی اطراف استخوان فک برای موفقیت ایمپلنت، ضروری می‌کند.

 در مطب دکتر آرش گلستانه، ما معتقدیم که به هر بیمار به طور کامل در مورد روش‌های خود توضیح می‌دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که آنها می‌توانند تصمیم بگیرند چه چیزی برای آنها ایدئال است. بخشی از این توضیح، شامل اطلاعاتی در مورد روند بهبودی و انتظارات پس از جراحی ایمپلنت دندان است.

عوامل مؤثر بر موفقیت ایمپلنت دندان

چگونه جراحی ایمپلنت دندان بر عادات غذایی تأثیر می‌گذارد

 درک این نکته مهم است که جراحی ایمپلنت دندان، می‌تواند به طور موقت بر عادات غذایی شما تأثیر بگذارد. در مراحل اولیه بهبودی، ممکن است حساسیت، تورم و ناراحتی در ناحیه جراحی ایمپلنت را تجربه کنید. برای جلوگیری از هر گونه عارضه یا آسیب به ایمپلنت‌های خود، مهم است که مراقب غذاهایی که در این دوره حیاتی مصرف می‌کنید، باشید.

دکتر آرش گلستانه | متخصص ایمپلنت و جراحی فک در اصفهان ارائه دهنده ایمپلنت دیجیتال

 در مرحله بهبودی اولیه، توصیه می‌شود که رژیم غذایی نرم یا مایع را رعایت کنید تا جویدن و فشار روی محل جراحی، به حداقل برسد. غذاهای نرم؛ مانند پوره سیب‌زمینی، تخم‌مرغ، ماست و سوپ‌ها، می‌توانند مواد مغذی لازم را بدون اعمال نیروی بیش از حد روی ایمپلنت‌ها فراهم کنند. اجتناب از غذاهای سفت، ترد یا چسبنده، برای جلوگیری از هرگونه آسیب یا اختلال در روند بهبودی، بسیار مهم است.

 همان‌طور که روند بهبودی پیشرفت می‌کند و دندانپزشک یا جراح دهان شما به شما چراغ‌سبز نشان می‌دهد، می‌توانید به‌تدریج غذاهای جامد را دوباره به رژیم غذایی خود وارد کنید. بااین‌حال، همچنان مهم است که احتیاط کنید و از گاززدن غذاهای سفت به طور مستقیم با ناحیه ایمپلنت، اجتناب کنید. برش‌دادن غذا به قطعات کوچک‌تر و جویدن در طرف مقابل دهان، می‌تواند به محافظت از ایمپلنت‌ها و بهبودی مناسب کمک کند.

 شایان‌ذکر است که روند بهبودی هر فردی ممکن است متفاوت باشد و دندانپزشک یا جراح دهان شما دستورالعمل‌های غذایی خاصی را متناسب با نیازهای شما ارائه می‌دهد. پیروی مجدانه این دستورالعمل‌ها، بهبودی نرم را تضمین می‌کند و شانس موفقیت طولانی‌مدت ایمپلنت‌های دندانی شما را افزایش می‌دهد.

مشکلات رایج کوتاه‌مدت و بلندمدت ایمپلنت دندان که باید بدانید

بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه بخورم؟

 ایمپلنت‌های دندانی، به شما این امکان را می‌دهند که عملاً هر غذا و نوشیدنی‌ای را که می‌خواهید بخورید و پس از اینکه ایمپلنت‌ها به طور کامل با استخوان ادغام شدند، به غذای عادی برمی‌گردید.

 بااین‌حال، شما نمی‌توانید بلافاصله پس از جراحی این کار را انجام دهید. مانند هر روش دیگری، باید انتظار یک دوره نقاهت را داشته باشید. پس از کاشت ایمپلنت در فک، آن ناحیه باید بهبود یابد. در این دوران ممکن است کمی احساس ناراحتی و حساسیت کنید، بنابراین سعی کنید از مایعات و غذاهای نرم استفاده کنید که به‌راحتی با کناره چنگال بریده می‌شوند.

بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه بخورم؟ | دکتر آرش گلستانه

نکات طلایی مراقبت‌های بعد از جراحی فک

 در ۲۴-۴۸ ساعت اولیه جراحی ایمپلنت، چه غذاهایی می‌توانم بخورم؟

 سعی کنید به یاد داشته باشید که تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اید و به همین دلیل، باید این عمل را جدی بگیرید. در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول، باید فقط مایعات سرد مصرف کنید و از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های گرم خودداری کنید.

 داشتن یک رژیم غذایی مغذی و متعادل همیشه مهم است، اما به‌ویژه زمانی که پس از کاشت ایمپلنت دندان در حال بهبودی هستید، ضروری است. ویتامین‌ها و مواد معدنی، نقش کلیدی در کمک به بهبودی بدن شما پس از جراحی دارند. بااین‌حال، به همان اندازه مهم است که غذاهایی که می‌خورید به‌اندازه کافی نرم باشند که محل کاشت را تحریک نکنند.

 خوشبختانه، با یک رژیم غذایی نرم، غذاهای مغذی زیادی برای انتخاب وعده‌های غذایی خود در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از جراحی وجود دارد:

  •  آبگوشت‌های غنی از ویتامین و سوپ‌های ترکیبی، به شما کمک می‌کنند تا در عین تأمین مواد مغذی، هیدراته بمانید.
  •  پوره کدوتنبل، سیب‌زمینی و موز و همچنین سس سیب، آووکادو یا هوموس که همگی حاوی انواع ویتامین‌های مهم هستند.
  •  تخم‌مرغ، ماهی قزل‌آلا و شیک‌های پروتئینی، زیرا پروتئین می‌تواند به‌سرعت بخشیدن به روند بهبودی کمک کند.
  •  اسموتی بدون لبنیات یا بستنی موز که می‌تواند به بی حس‌شدن دهان، کاهش تورم و حفظ روحیه شما کمک کند!

در اینجا فهرستی از غذاهایی است که باید در طول دوران نقاهت از آنها پرهیز کنید، توصیه می‌کنیم تاحدامکان از این راهنما پیروی کنید تا از هر گونه عارضه درمانی جلوگیری کنید:

  •  غذاهای تند، می‌توانند باعث تحریک در محل جراحی شما شوند و در نتیجه روند بهبودی شما را کندتر کنند. آنها حتی می‌توانند خطر عفونت شما را افزایش دهند. برای حفظ امنیت، بهتر است از غذاهای گرم یا حتی به دمای اتاق رسیده استفاده کنید و از هر چیزی که به‌شدت با ادویه‌ها چاشنی شده است، خودداری کنید.
  •  میوه‌ها و سبزی‌ها سفت. هویج و سیب خام، اگرچه مغذی هستند، به‌سختی جویده می‌شوند، بنابراین باید از مصرف آنها پرهیز کرد. از جایگزین‌های نرمی، مانند موز و نخود، استفاده کنید که همان سطوح تغذیه‌ای را ارائه می‌دهند، بدون اینکه برای دندان‌های شما مضر باشند.
  •  پاپ‌کورن و سایر تنقلات ترد. از ذرت بوداده، آجیل و دانه‌ها یا هر میان‌وعده دیگری که می‌تواند در محل جراحی شما نشسته و باعث التهاب و ناراحتی شود، خودداری کنید.
  •  شیرینی‌های چسبناک یا جویدنی. از شیرینی‌ها، به‌خصوص آنهایی که کارامل یا تافی دارند، دوری کنید. آنها تمایل دارند به دندان بچسبند و ممکن است یک ترمیم موقت را از بین ببرند. اگر به چیزی شیرین نیاز دارید، شیک پروتئین میوه را انتخاب کنید.
  •  محصولات لبنی مانند شیر یا ماست می‌توانند باعث التهاب در بافت‌های دهان شوند و به لثه‌ها و دندان‌ها آسیب بیشتری وارد کنند. همچنین شناخته شده است که باعث تهوع و استفراغ می‌شوند، بنابراین بهتر است از آنها اجتناب کنید.

از نوشیدن با نی خودداری کنید، ممکن است حفره خشک ناشی از لخته‌شدن خون داشته باشید. این می‌تواند بهبودی را طولانی‌تر کند، بنابراین برای جلوگیری از این مشکل، از لیوان جرعه بنوشید. پس از چند هفته، محل باید بهبود یابد تا بتوانید دوباره از نی استفاده کنید.

ممکن است فکر کنید خوردن بستنی و پودینگ بعد از جراحی ایمپلنت، یک برنامه ایده‌آل است. بااین‌حال، خوردن یک رژیم غذایی نرم دندانی باعث می‌شود که احساس بهتری داشته باشید و تمام ویتامین‌ها و پروتئین‌های موردنیاز بدن برای بهبود سریع‌تر را فراهم می‌کند.

آیا جراحی فک، ارزش ریسک کردن دارد؟

غذا های مناسب بعد از جراحی ایمپلنت

غذا های مناسب بعد از جراحی ایمپلنت | دکتر آرش گلستانه

همان‌طور که لثه‌های شما شروع به التیام می‌کنند، می‌توانید از غذاهای متنوع‌تری از غذاهای نرم و مغذی لذت ببرید. غذا های پیشنهادی را در زیر بررسی کنید:

غذاهای گوشتی و سبزیجات

  1. خورش یا سوپ
  2. فلفل‌دلمه‌ای
  3. سوپ با خامه اضافه شده
  4. آبگوشت

غذاهای گوشتی

  1. مرغ در سس خامه‌ای
  2. گوشت چرخ‌کرده
  3. گوشت گوساله
  4. ماهی و سیب‌زمینی در یک سس خامه‌ای

غذاهای سبزیجات

  1. عدس
  2. سبزیجات مخلوط شده باکره و پنیر ذوب شده
  3. پنیر، گل‌کلم و کلم‌بروکلی
  4. سالاد سیب‌زمینی
  5. سیب‌زمینی آب‌پز
  6. لوبیا پخته
  7. اسپاگتی
  8. سالاد تخم‌مرغ آووکادو
  9. پخت اسفناج و فتا

پاستا و غلات

  1. لازانیا
  2. پنیر و ماکارونی
  3. رشته‌فرنگی
  4. فرنی
  5. برنج

تخم‌مرغ

  1. املت
  2. تخم‌مرغ هم زده

دسر

  1. پودینگ
  2. موس
  3. بستنی
  4. مخلوط میوه
  5. پنکیک
  6. کلوچه

هفته‌های بعد از جراحی

پس از عمل ایمپلنت دندانی، شما مضطرب و هیجان‌زده خواهید شد که دوباره شروع به خوردن وعده‌های غذایی موردعلاقه خود کنید. اما مهم است که در هر مرحله از بهبودی، غذاهای مناسب بخورید.

رژیم غذایی نرم، بهترین رویکرد در چند هفته اول پس از جراحی است. به غذاهایی مانند سوپ، ماکارونی نرم شده و پوره سیب‌زمینی بچسبید. اگر احساس اعتمادبه‌نفس دارید، سعی کنید از گوشت‌های نرم، مانند مرغ یا ماهی خرد شده، استفاده کنید.

سبزیجات مصرفی روزانه خود را با جوشاندن یا بخارپز کردن آنها تا زمانی که نرم و جویدن آنها آسان شوند، دریافت کنید. از هر چیزی که خیلی سفت یا ترد است و از هر چیزی که نیاز دارد دهانتان را خیلی باز کنید، اجتناب کنید.

جو دوسر پخته شده و غلات نرم، بسیار عالی هستند و خوردن آنها در زمان بهبودی دهان، بسیار آسان است. فقط به یاد داشته باشید که نباید چیزی که خیلی گرم است بخورید. در عوض، بلغور جو دوسر خود را در دمای ولرم میل کنید تا از تحریک و ناراحتی در محل جراحی خود جلوگیری کنید.

ایمپلنت بدون جراحی

غذایی که بعد از انجام ایمپلنت دندان، باید از آن‌ها اجتناب کنید؟

غذایی که بعد از انجام ایمپلنت دندان، باید از آن‌ها اجتناب کنید؟ | دکتر آرش گلستانه، جراح ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌های دندانی، بهترین جایگزین برای دندان‌های سالم و طبیعی هستند، زیرا توانایی جویدن بیماران را بهبود می‌بخشند و به آنها کمک می‌کنند از غذاهای موردعلاقه خود لذت ببرند. اما تا زمانی که به‌درستی بهبود پیدا کنند، بیماران باید رژیم غذایی نرم‌تری داشته باشند و از غذاهای زیر اجتناب کنند:

غذاهای سفت و ترد

غذاهای سفت یا ترد، مانند آجیل، چیپس و میوه‌های سفت، می‌توانند فشار زیادی بر ایمپلنت‌های دندانی و بافت‌های اطراف وارد کنند. این می‌تواند منجر به تحریک و التهاب شود و روند بهبودی را کندتر کند. بهتر است تا زمانی که دندانپزشک به شما چراغ‌سبز برای ازسرگیری یک رژیم غذایی معمولی را به شما ندهد، از مصرف این غذاها اجتناب کنید.

اگرچه ممکن است خوردن تنقلات ترد موردعلاقه‌تان وسوسه‌انگیز باشد، اما مهم است که سلامت ایمپلنت‌های دندانی خود را در اولویت قرار دهید. در طول دوره بهبودی، جایگزین‌های نرم‌تری، مانند سبزیجات بخارپز یا پوره سیب‌زمینی را انتخاب کنید. این نه‌تنها به محافظت از ایمپلنت‌های شما کمک می‌کند، بلکه مواد مغذی لازم را برای حمایت از روند بهبودی نیز در اختیار بدن شما قرار می‌دهد.

ایمپلنت ناموفق دندان و علائم شکست آن

غذاهای سردوگرم

دمای زیاد، همچنین می‌تواند تأثیر منفی بر ایمپلنت‌های دندانی شما، در طول دوره بهبودی بگذارد. غذاهای گرم، مانند سوپ و نوشیدنی‌های گرم و غذاهای سرد، مانند بستنی، می‌توانند باعث ناراحتی و افزایش خطر عوارض شوند. برای جلوگیری از هر گونه ناراحتی غیرضروری، غذاهای ولرم یا با دمای اتاق را انتخاب کنید.

درحالی‌که نوشیدن یک فنجان قهوه داغ یا لذت‌بردن از یک بستنی باطراوت، ممکن است بخشی از برنامه روزانه شما باشد، مهم است که رژیم غذایی موقتی را در طول روند بهبودی انجام دهید. به‌جای آن، چای‌های گیاهی گرم یا اسموتی‌های میوه‌ای خنک را انتخاب کنید. این جایگزین‌ها، نه‌تنها روی ایمپلنت‌های دندانی شما ملایم خواهند بود، بلکه اثر تسکین‌دهنده‌ای نیز برای کمک به روند بهبودی ایجاد می‌کنند.

غذاهای چسبناک و شیرین

غذاهای چسبنده مانند کارامل و آدامس، می‌توانند بین دندان‌ها و ایمپلنت‌ها قرار بگیرند و بستری برای رشد باکتری‌ها ایجاد کنند. مصرف بیش از حد غذاها و نوشیدنی‌های شیرین نیز می‌تواند خطر عفونت و پوسیدگی ایمپلنت دندان را افزایش دهد. برای حفظ سلامت دهان و دندان بسیار مهم است که مصرف غذاهای شیرین و چسبناک را محدود کنید.

درحالی‌که میل به خوراکی‌های شیرین قابل‌درک است، اما رعایت احتیاط در طول دوره بهبود ایمپلنت‌های دندانی، بسیار مهم است. جایگزین‌های سالم‌تری، مانند میوه‌های تازه یا میان‌وعده‌های بدون قند را انتخاب کنید تا میل به شیرینی‌تان را برآورده کنید. با انتخاب‌های آگاهانه، می‌توانید از ایمپلنت‌های دندانی خود در برابر عوارض احتمالی، محافظت کنید و از بهبود موفقیت‌آمیز، اطمینان حاصل کنید.

به یاد داشته باشید، روند بهبود ایمپلنت‌های دندانی، نیاز به صبر و مراقبت مناسب دارد. با پرهیز از غذاهای سفت و ترد، درجه حرارت‌های شدید و غذاهای چسبناک و شیرین، می‌توانید بهبودی آرام و ماندگاری ایمپلنت‌های دندانی خود را حفظ کنید. اگر در این مدت نگرانی یا سؤالی در مورد رژیم غذایی خود داشتید، در مشورت با دندانپزشک خود برای راهنمایی شخصی دریغ نکنید.

نوشیدنی‌هایی که نباید بعد از ایمپلنت مصرف کنید؟

نوشیدنی‌هایی که نباید بعد از ایمپلنت مصرف کنید؟ | دکتر آرش گلستانه

درحالی‌که توجه به انتخاب‌های غذایی بسیار مهم است، به همان اندازه مهم است که در مورد نوشیدنی‌هایی که بعد از جراحی ایمپلنت دندان مصرف می‌کنید نیز احتیاط کنید. نوشیدنی‌های مناسب، می‌توانند به بهبودی شما و ارتقای سلامت دهان و دندان کمک کنند؛ درحالی‌که نوشیدنی‌های نادرست، می‌توانند روند بهبودی را مختل کرده و عوارض ایجاد کنند.

عوارض و مراقبت های بعد از جراحی دهان و دندان

در اینجا چند نوشیدنی وجود دارد که باید مراقب آنها باشید:

نوشیدنی‌های گرم

نوشیدنی‌های گرم، مانند قهوه و چای، ممکن است برای بسیاری، انتخابی آرامش‌بخش باشد؛ اما به طور بالقوه می‌توانند روند بهبودی را مختل کرده و ناراحتی را در ناحیه جراحی افزایش دهند. گرمای ناشی از این نوشیدنی‌ها، می‌تواند باعث گشادشدن رگ‌های خونی شده و منجر به افزایش تورم و درد شود.

علاوه بر این، کافئین موجود در قهوه و چای، می‌تواند با مکانیسم‌های درمانی طبیعی بدن تداخل ایجاد کند. بهتر است در چند روز اول پس از جراحی ایمپلنت دندان یا تا زمانی که دندانپزشک به شما اجازه دهد، از مصرف نوشیدنی‌های گرم خودداری کنید. در عوض، نوشیدنی‌های ولرم یا سرد را انتخاب کنید که محل جراحی را تحریک نکند.

آیا ایمپلنت دندان برای بیماران دارای فشارخون امکان‌پذیر است؟

نوشیدنی‌های اسیدی

نوشیدنی‌های اسیدی، مانند آب مرکبات و نوشابه‌های گازدار، می‌توانند مینای دندان‌ها را فرسایش دهند و محل جراحی را تحریک کنند. محتوای اسید بالا در این نوشیدنی‌ها، می‌تواند روند بهبودی را مختل کرده و منجر به عوارض شود.

هنگامی که مینای دندان ضعیف شود، بیشتر مستعد پوسیدگی و حساسیت می‌گردد؛ بنابراین، اجتناب از نوشیدنی‌های اسیدی مهم است، زیرا می‌توانند مانع بهبود ایمپلنت‌های دندانی شما شوند. آب یا دم‌نوش‌های گیاهی را انتخاب کنید که روی دندان‌ها و ایمپلنت‌های شما ملایم بوده و باعث بهبودی سالم و سریع می‌شوند.

بااحتیاط در مورد نوشیدنی‌هایی که بعد از جراحی ایمپلنت دندان مصرف می‌کنید، می‌توانید از بهبودی بهینه اطمینان حاصل کنید و خطر عوارض را به حداقل برسانید. به یاد داشته باشید که دستورالعمل‌های دندانپزشک خود در این دوره نقاهت حساس را دنبال کنید و نوشیدنی‌هایی را انتخاب کنید که برای سلامت دهان و دندان شما مفید هستند.

مراقبت های لازم بعد از جراحی ایمپلنت دندان

بسیاری از مردم از ما پرسیده‌اند: قهوه و چای چطور؟ تا کی باید از آنها هم دوری کنیم؟

همان‌طور که قبلاً ذکر کردیم، نوشیدنی‌های گرم و چای، در 24 تا 48 ساعت اول پس از جراحی، توصیه نمی‌شود. بلافاصله پس از جراحی، به احتمال زیاد آنتی بیوتیک تجویز می‌شود؛ به طوری که پس از اتمام دارو، می‌توانید نوشیدنی‌های موردعلاقه خود را در حد متعادل مصرف کنید.

هنگام نوشیدن قهوه یا چای مراقب باشید؛ زیرا، آنها به‌راحتی می‌توانند ایمپلنت‌های دندانی شما را مانند دندان‌های طبیعی، لکه‌دار کنند. بعد از اینکه از یک فنجان قهوه یا چای عالی لذت بردید، مطمئن شوید که بعد از آن، دندان‌های خود را مسواک زده و بشویید. این کار به از بین بردن لکه‌ها کمک کرده و اسیدهای باقی مانده را از بین می‌برد.

بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت دندان

دکتر آرش گلستانه: ایمپلنت‌های دندانی، به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که یک راه حل دائمی باشند و اگر شما به خوبی از آنها مراقبت کنید، بین 20 تا 30 سال یا حتی بیشتر، عمر می‌کنند.

دکتر آرش گلستانه

بهترین سن انجام ایمپلنت دندان

ماندگاری آنها صرفاً به نگهداری از دندان‌هایتان بستگی ندارد، بلکه به سبک زندگی شما نیز بستگی دارد: انتخاب یک رژیم غذایی سالم‌تر، پرهیز از محصولات قندی بیش از حد، مقابله با استرس، یا ساییدن و حتی ترک عادت‌های بد مانند سیگارکشیدن، در طول عمر ایمپلنت های دندانی موثر هستند.

مراقبت روزانه در منزل برای سلامت طولانی مدت ایمپلنت‌های دندانی شما مهم است. نحوه تمیز کردن ایمپلنت‌های دندان تقریباً مانند دندان‌های طبیعی است؛ فقط هر روز مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و دهان خود را با دهانشویه بشویید. ما مسواک‌ها و لوازم جانبی کافی را برای مراقبت از بهداشت دهان و دندان روزانه شما، توصیه می‌کنیم.

اگر هنوز تکه‌های غذا بین ایمپلنت‌های دندانی تان گیر کرده است، نگران نباشید شاید به یک نخ دندان متفاوت، نیاز داشته باشید. برای چنین مواردی، یک نخ دندان می‌تواند نجات دهنده واقعی باشد. این ابزار می‌تواند به آن فضاهای سخت در دهان شما برسد و به طور موثر بین دندان‌ها، زیر خطوط لثه و اطراف ایمپلنت‌های دندانی را تمیز کند. تحقیقات فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد نخ دندان‌های ایمپلنت، پلاک‌های بیشتری را نسبت به نخ‌های سنتی از روی دندان‌های شما، پاک می‌کنند.

جرم گیری و برساژ

مسواک زدن و تمیز کردن بعد از ایمپلنت دندان، الزامی است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، عادت منظم بهداشت دهان شماست و دهانشویه به شدت توصیه می‌شود. مسواک زدن آسان است اما نخ دندان کشیدن ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند، به‌خصوص اگر بیش از یک ایمپلنت با یک پل بین آنها، قرار داده شود.

ما همچنین توصیه می‌کنیم به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. این مهم‌ترین توصیه است. در خانه، احتمالاً می‌توانید آنچه را که در مقابل شما قرار دارد، ببینید و بنابراین کنترل کنید؛ اما شما هیچ کنترلی روی آنچه در زیر سطح استخوان می‌گذرد، یعنی فیکسچر، ندارید. بنابراین، مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینه سریع و چند عکس اشعه ایکس برای بقا و طول عمر ایمپلنت شما، بسیار مهم است.

به طور خلاصه، مراقبت از ایمپلنت یا هر دندان مصنوعی دیگر، تفاوت چندانی با مراقبت از دندان‌های طبیعی ندارد. این به خاطر این است که همان مشکلاتی که می‌تواند روی دندان‌های طبیعی شما تأثیر بگذارد، ممکن است برای ایمپلنت‌ها و روکش‌های دندان نیز اتفاق بیفتد (البته به جز پوسیدگی).

ایمپلنت دندان بهتر است یا دندان مصنوعی؟

چه مدت بعد از ایمپلنت دندان، می‌توانید غذا بخورید؟

شما می‌توانید یک تا دو ساعت بعد از جراحی ایمپلنت دندان، غذای نرم بخورید؛ بااین‌حال، مصرف غذای نرمی که مستقیماً بر ناحیه‌ای که ایمپلنت در آن قرار می‌گیرد تأثیر نگذارد، مهم است. در حالت ایده‌آل، این می‌تواند به شکل اسموتی یا سوپ پوره شده باشد.

چه مدت بعد از ایمپلنت دندان، از غذاهای نرم استفاده کنیم؟

چه مدت بعد از ایمپلنت دندان، از غذاهای نرم استفاده کنیم؟ | دکتر آرش گلستانه

دو هفته اول پس از کاشت ایمپلنت دندان، دندانپزشکان اکیداً مصرف مواد غذایی نرم و مایع را توصیه می‌کنند. مهم است که فشارجویدن بیش از حد، بر حفره دهان وارد نشود، تا لثه و غشای مخاطی، به خوبی پس از مداخله جراحی، بهبود یابند. پس از 14 روز پس از عمل، می‌توانید به تدریج غذای جامد، سبزیجات تازه و میوه‌ها را مصرف کنید.

بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه بنوشیم؟

اگر بعد از جراحی ایمپلنت دندان احساس تشنگی می‌کنید، بهترین راه برای رفع تشنگی، آب غیر گازدار است. در چند ساعت اول، از مصرف آب گازدار یا نوشیدنی‌های شیرین خودداری کنید. به حداقل رساندن تحریک حفره دهان در این دوره بسیار مهم است و نوشیدنی‌های کربن دار یا شیرین، غذاهای مناسبی برای بعد دوران نقاهت ایمپلنت دندان نیستند. کربناته شدن، می‌تواند غشای مخاطی را تحریک کند و نوشیدنی‌های شیرین می‌توانند به تشکیل پلاک باکتریایی کمک کنند.

کدام ویتامین‌ها و مواد معدنی، می‌توانند به تسریع بهبودی پس از جراحی ایمپلنت، کمک کنند؟

علاوه بر ویتامین C، سایر ریزمغذی‌ها، به بهبودی کمک می‌کنند. این مواد مغذی ایمپلنت شامل:

  • ویتامین A
  • ویتامین D
  • کلسیم
  • فلز روی
  • فلز مس

دلایل از دست دادن دندان

چگونه می‌توانم پروتئین را به رژیم غذایی نرم، اضافه کنم؟

در دوران نقاهت اولیه، می‌توانید با افزودن غذاهایی مانند کره بادام یا بادام زمینی، آووکادو یا پودر پروتئین به غذا یا نوشیدنی‌هایتان، پروتئین دریافتی خود را افزایش دهید. هنگامی که شروع به خوردن غذاهای نرم کردید، می‌توانید غذاهای سرشار از پروتئین بخورید، مانند:

  • تخم‌مرغ
  • لوبیا
  • توفو

چرا بعد از ایمپلنت دندان، نباید از لبنیات استفاده کرد؟

غذاهایی که باعث بهبود ایمپلنت می‌شوند

غذاهایی که باعث بهبود ایمپلنت می‌شوند | دکتر آرش گلستانه در اصفهان

درحالی‌که تمرکز بر مواد مغذی ذکر شده در بالا مهم است، انتخاب غذاهایی که در طول دوره بهبودی، مناسب هستند نیز به همان اندازه مهم است. انتخاب غذاهای نرم و مغذی که جویدن و بلعیدن آنها آسان است، می‌توانند به جلوگیری از هرگونه فشار غیرضروری روی ایمپلنت شما، کمک کند.

اسموتی‌ها یا نوشیدنی‌های مانند آن، یکی دیگر از گزینه‌های عالی هستند؛ زیرا، می‌توان آن‌ها را به‌گونه‌ای سفارشی کرد که حاوی انواع مواد مغذی باشد. می‌توانید میوه‌ها، سبزیجات و حتی پودر پروتئین را با هم ترکیب کنید تا یک نوشیدنی خوشمزه و مغذی درست کنید. این نوشیدنی‌ها، نه‌تنها به‌راحتی مصرف می‌شوند، بلکه آبرسانی هم می‌کنند که برای روند بهبودی بسیار مهم است.

پوره سیب‌زمینی، یک غذای راحت هضم است که می‌تواند در طول دوره بهبودی، در رژیم غذایی شما گنجانده شود. آنها نرم و صاف بوده و می‌توان آنها را با گیاهان یا ادویه‌جات، طعم‌دار کرد تا طعم بهتری به آن اضافه شود. سیب‌زمینی همچنین منبع خوبی از ویتامین C و پتاسیم است که می‌تواند به روند بهبودی کمک کند.

سبزیجات پخته شده مانند هویج، کلم‌بروکلی و اسفناج می‌توانند ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را تأمین کنند و درعین‌حال روی ایمپلنت شما ملایم باشند. بخارپز یا جوشاندن آنها تا زمانی که نرم شوند، می‌تواند جویدن و هضم آنها را آسان‌تر کند. اضافه‌کردن چند قطره روغن‌زیتون، می‌تواند آن‌ها را خوشمزه‌تر و جذاب‌تر کند.

با گنجاندن این غذاهای نرم و مغذی در وعده‌های غذایی روزانه، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که بدن شما مواد مغذی لازم را برای بهبودی سریع دریافت می‌کند. به یاد داشته باشید که با دندانپزشک یا ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود، برای توصیه‌های غذایی بر اساس نیازها و شرایط خاص خود، مشورت کنید.

سایر نکات بهبود ایمپلنت دندان

در اینجا چند نکته مفیدتر برای روند بازیابی آورده شده است.

خوردن غذا را فراموش نکنید

ممکن است در چند روز اول بهبودی، تمایلی به خوردن نداشته باشید؛ به‌خصوص اگر حالت تهوع یا درد ایمپلنت را تجربه کنید. بااین‌حال، بدن شما به مواد مغذی موجود در این وعده‌های غذایی برای تسریع بهبودی شما نیاز دارد؛ بنابراین از غذاخوردن غافل نشوید!

دهان خود را تمیز نگه دارید

پس از 24 ساعت، می‌توانید دهان خود را با آب نمک شستشو دهید. این شستشو، باکتری‌ها را دور نگه می‌دارد و به تسهیل روند بهبودی کمک می‌کند.

سیگار نکشید

مهم است که پس از جراحی ایمپلنت دندان، از سیگارکشیدن و جویدن تنباکو، خودداری کنید. استفاده از این محصولات، می‌تواند به‌طورجدی روند بهبودی را تحت‌تأثیر قرار دهد و حتی باعث شکستن ایمپلنت شود.

درمان شكستگی فك و صورت

یادداشتی از مطب دکتر آرش گلستانه

دکتر آرش گلستانه | متخصص جراحی دهان، فک و صورت اصفهان

وقتی تصمیم به کاشت ایمپلنت دندان می‌گیرید، سرمایه‌گذاری مادام‌العمر می‌کنید؛ کیفیت زندگی خود را بهبود می‌بخشید و سبک زندگی خود را پس از افتادن دندان، بازیابی کرده و به رفاه کلی دست می‌یابید.

ایمپلنت دندان نه‌تنها این قدرت را دارد که ظاهر شما را بهبود بخشد و به شما اعتمادبه‌نفس بیشتری بدهد. بلکه بعد از نصب ایمپلنت دندان، می‌توانید آزادانه صحبت کرده، از غذاهای موردعلاقه خود لذت برده و به شما اجازه می‌دهد، بدون نگرانی و خجالت، لبخند بزنید.

نوشتهٔ پیشین
ایمپلنت تیتانیومی: حقایقی باید بدانید!
نوشتهٔ بعدی
ایمپلنت های دندانی برای سالمندان: مزایا و فواید خارق العاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست